Spillerfokus: Justin Houston

justinHouston-CutoutOm man skal nevne én defensiv spiller fra NFL, så vil nok langt de fleste trekke frem J.J. Watt som første navn opp av hatten. Det er ikke ufortjent. Men: Den som ledet NFL i sacks i fjor, og som utvilsomt har vist svært gode egenskaper i en fortsatt ganske ung karriere, er imidlertid Kansas City Chiefs sin outside linebacker Justin Houston.

Houston ledet NFL med 22 sacks i fjor. Det er et vanvittig høyt antall, og vi som syntes hans 11 sacks i 2013 eller 10 sacks i 2012 var meget bra, ble sjokkert når han mer enn doblet antallet fra de to foregående årene. Det skal forøvrig legges til at de 11 i 2013 kom i løpet av 11 kamper.

Etter en lovende college-karriere hvor han i siste året sitt der ble kåret til All-American, ble han draftet av Kansas City Chiefs i 3.runde i 2011. Rookie-året er faktisk det eneste av sine 4 sesonger hvor han ikke havnet i Pro Bowl, og da skjønner du litt av hvor sterkt han har startet karrieren i NFL.

Denne highlight-videoen viser noe av det beste han gjorde i 2014, og dermed hva han står for mens vi spent venter på 2015-sesongen!

Rekorden for antall sacks i en sesong er det Michael Strahan som har. Rekorden er på 22.5 sacks, så Justin Houston var ekstremt nær i 2014. Vi som så Strahan sin siste sack i rekordsesongen hans tenker vel egentlig at Houston besitter rekorden sammen med Mark Gastineau, selv om det ikke er på papiret…

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.