Spillere med tilknytning til Norge valgt til Britisk Hall of Fame!

Double Coverage er en veldig bra nyhetsside med fokus på britisk amerikansk fotball, inklusive student-fotballen i landet. Vi tør påstå at den britiske college-ligaen er en av de soleklart best organiserte og omfattende college-ligaene utenfor sportens hjemland, om enn ikke helt på nivå med Canada, Mexico og Japan.

At det er lag der som holder god kvalitet er det ingen tvil om, og det samme med spillere. Det er sågar en god del norske spillere som har vært i ligaen, både spillere som begynte med amerikansk fotball mens de var på universitetsstudier i Storbritannia, og spillere som hadde erfaring med sporten før de tok turen til Storbritannia.

College-fotballen i Storbritannia er nå rundt 30 år gammel, og i den anledning har Double Coverage funnet frem til ‘British Student American Football Hall of Fame’, som i sin tid ble dannet av BSAFA. Nå er det slik at college-fotballen i Storbritannia ikke lenger er organisert gjennom BSAFA, men gjennom BUCS. Begreper som ikke nødvendigvis betyr så mye for den jevne nordmann, men essensen er denne: ‘British Student American Football Hall of Fame’ har ligget brakk en stund.

Double Coverage har bestemt seg for å gjøre noe med det, og står nå for en gjenoppvåkning av konseptet, hvis mål naturligvis er å hedre de beste av de beste som har gitt mye til britisk amerikansk fotball på universitetsnivået.

Når de nå gjenåpner Hall of Fame, så er det med et stort kull spillere (og trenere) som de mener fortjener å være der. Av disse i det nye kullet er det hele 3 som har spilt i Norge, og vist oss hvorfor de er markante spillere. Disse spillerne er:

  • DE Kyle Burrows, Birmingham Lions
  • LB Dominic Gould, Hertfordshire Hurricanes
  • QB/DB David Saul, Sheffield Hallam Warriors & Sheffield Sabres

Burrows spilte for AFC Show i 2013, mens Gould spilte for AFC Show i 2013 og Lura Bulls i 2014 og 2015. Saul spilte for Oslo Vikings i 2014.

Vi gratulerer! Her er noen høydepunkter av hva Burrows, Gould og Saul presterte på college i Storbritannia:

Kyle Burrows:

 

Dominic Gould:

David Saul:

 

PS! Det finnes ihvertfall én av de som allerede var i Hall of Fame før årets sesong som også har spilt i Norge: QB Ted Baynham var hos Oslo Vikings for en god del år siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.