NFL Draft prospekt: David Johnson

David Johnson - runningback

En spennende runningback som du med stor sikkerhet ikke hører navnet til før et godt stykke ut i draften – kanskje faktisk helt mot slutten, er Northern Iowa sin stjerne David Johnson. Likefullt er han en spiller å følge med på de kommende årene, da han har et enormt potensiale.

Northern Iowa er en liten skole som spiller på NCAA FCS-nivået. Der har David Johnson vært i 5 år, og på banen i 4. Det ble en sesong med rett over 800 yards, og deretter tre strake med 1.000+ yards på bakken. I tillegg til dette var han også en svært sikker pasningsmottaker med mange yards der. Med sine 185 centimeter, 102 kilo og 4,5 sekunder på 40-yarden, så snakker vi om en kar som passer veldig godt inn i det NFL ser etter i en runningback.

David Johnson supermottak gif

Det store spørsmålet er naturligvis hvordan han gjør det på et mye høyere nivå – vi snakker jo tross alt om en kar som ikke har spilt på høyeste college-nivå engang. Han gjorde en del skeptikere til fans under Senior Bowl-arrangementet i etterkant av college-sesongen, da han imponerte stort i konkurranse med nettopp spillere fra høyeste college-nivå. Med 141 yards i selve Senior Bowl (hvorav brorparten på kickoff returns, det skal sies), markerte han seg som et fremtidig draftvalg.

Her kan du ta en nærmere kikk på hvorfor NFL-lagene har ham på blokka:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.