NFL Draft prospekt 2015: Marcus Mariota

Oregon - Ryan Kang - Daily Emerald

Et av navnene som blir nevnt oftest når man snakker om årets draft, er Heisman Trophy-vinneren Marcus Mariota. Quarterbacken til Oregon har hatt en fremragende college-karriere, og nå er det store spørsmålet hvilket lag som tar ham, og om talentet vil gjenspeile seg også i NFL. Dét er ikke noen selvfølge.

De siste månedene har en ting vært klart: Når man snakker om hvilken QB som blir draftet først, så er det kun to navn som nevnes – Jameis Winston og Marcus Mariota. Nå er det riktignok mye som tyder på at Winston er alene i den diskusjonen etterhvert, men Mariota er på ingen måte et valg som vil bli latterliggjort om det dukker opp som #1 på sin posisjon.

Ihvertfall ikke ennå. Hva mener vi med det? Vel; etterpåklokskapen er stor og selvfølgelighetene tydelige når det har gått 4-5 år og karrierene har fått kommet godt i gang eller bombet fatalt. QB-posisjonen er spesielt tydelig i så måte, og det er ikke få høye draftvalg som har endt opp som såkalte “draft busts” – altså valg som feilet totalt.

Mariota kan uansett kommende resultater i NFL se tilbake på en fremragende karriere, og har vist et sjeldent stort atletisk talent. Ikke bare kan han kaste bra, han er også en meget rask og dyktig mann til å løpe med ballen. Her er to statistikker verdt å merke seg:

1) Mariota sine pasningsstats fra college:

2) Mariota sine løpestats (og faktisk noen få mottak også!) fra college:

De som er skeptiske til Mariota, fremhever gjerne systemet han har spilt i. Oregon sitt offense har en del forskjeller fra mange -ikke alle- NFL lag sine system, og spesielt blir det gjerne pekt på at valgene og kravene til egen analyse av hva man møter hos defense er mer komplisert på proff-nivået.

De som er positive, påpeker gjerne at han både virker som en moden kar, har en høy completion % på nesten 67% gjennom college-årene, lavt antall interceptions kontra touchdowns, og sist men ikke minst hans store atletiske talent. Det skader heller ikke at han fysisk er ganske stor med sine 193 centimeter og rett under 100 kilo. Når han i tillegg løper 40-yards på 4.5 sekunder…grei skuring det 🙂

Her får du et solid inntrykk av hva Mariota står for på banen:

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.