Mitch Trubisky – på vei mot å bli første draftvalg i 2017?

QB Mitch Trubisky var et tilnærmet fullstendig ukjent navn for så og si alle før årets sesong. Nå er han på alles lepper i det sesongen 2016 er på vei mot NFL draften 2017. 22-åringen fra Ohio innehar ideell størrelse med sine 100 kg fordelt på 191 cm, og en rekke andre aspekter ser ut til å passe godt inn i hva NFL-lagene ser etter også.

La oss først ta en kikk via høydepunkter fra karrieren hans hos North Carolina Tar Heels (NCAA FBS):

 

Ja, det så jo habilt ut – eller hur? Utfordringen med Trubisky, sett bort i fra at han høres ut som en ny Dan Orlovsky etc., er at han egentlig har kun én college-sesong som starter bak seg.

NFL-lag har brent seg godt før på QBer med såpass begrenset erfaring i universitetsfotballen. Samtidig er det ikke noen fullt ut begrensende faktor som gjør at man som NFL speider ber laget sitt om å skygge banen. Derimot betyr det at mengden film å analysere er klart mindre enn for mange andre spillere. Og hvordan ser det egentlig ut når man ser alle spillene til Trubisky i hele kamper? Et eksempel:

 

Nei, det er fortsatt ikke avskrekkende. Det er flere faktorer som gjør Mitch Trubisky til svært interessant. De fysiske forutsetningene er tilstede. Teknikken er habil. Fotballforståelsen -evnen til å lese forsvar og finne rett mottaker- virker svært godt utviklet. Han virker å være moden som person. Flere av motstanderlagene holdt god kvalitet, uten at Trubisky falt sammen av den grunn. Og: % completions er langt unna farenivået. Dypper det ned på 50-tallet på college bør man være ekstra skeptisk. Trubisky? 68.1%. 68.9% i 2016-sesongen. Når % interceptions i tillegg er svært lavt, da snakker vi.

Det ovennevnte er blant årsakene til at Mitch Trubisky har passert navn som Deshaun Watson, Baker Mayfield (som trolig først ender opp i draftet i 2018) og DeShone Kizer. Nå har han en kamp igjen, Bowl-kampen til North Carolina 30.desember. Om han ikke gjør seg helt bort der, så er han fortsatt aktuell for toppen av 1.runde 2017. Kan det skje, og kan NFL-karrieren bli like god som mange nå begynner å tro at han har forutsetninger for? Det gjenstår utvilsomt å se…

3 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.