Amerikansk Fotball http://amerikanskfotball.tnfj.com Alt om amerikansk fotball! Fri, 31 Jul 2020 07:30:41 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 http://amerikanskfotball.tnfj.com/wp-content/uploads/2016/02/cropped-amfotball-logo-liten-sh-32x32.jpg Amerikansk Fotball http://amerikanskfotball.tnfj.com 32 32 79436808 Hvem er dette ? http://amerikanskfotball.tnfj.com/hovedsak/hvem-er-dette-2/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/hovedsak/hvem-er-dette-2/#respond Sat, 01 Aug 2020 08:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33605 mer »]]> Nå som vi skal relansere siden har vi funnet noen små gullkorn her og der av personer som har spilt fotball men som man kanskje ikke akkurat forbinder med sporten i det hele tatt.

Image

Vi skjønner at det kanskje kan være litt vanskelig men er ikke det halve moroa ? denne karen foreksempel er en velkjent figur innen TV underholdning i USA, det som er sagt om denne mannen av en trener er “he was feisty” and “would knock the crap out of people.”

Greier du å gjette hvem dette her vanker det kanskje en liten ting i posten.

Dette er Ryan Seacrest han spilte DB på Dunwoody High School i 1993.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/hovedsak/hvem-er-dette-2/feed/ 0 33605
Konkurranse! Hvor i Norge er den dårlige selfien tatt? http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/konkurranse-hvor-i-norge-er-den-darlige-selfien-tatt/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/konkurranse-hvor-i-norge-er-den-darlige-selfien-tatt/#respond Fri, 31 Jul 2020 07:30:35 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33654 mer »]]> Utover i august arrangerer vi en konkurranse på Instagram-kontoen vår hvor vi annenhver dag publiserer bilder tatt forskjellige steder i Norge. Ved å skrive en kommentar under bildet hvor du korrekt gjetter hvor det er tatt, deltar du i konkurransen om å vinne klær fra nettbutikken vår! Den som gjetter riktigst flest ganger i løpet av august vinner nemlig en hettegenser og t-skjorte i tillegg til åpenbar evig heder og ære!

Se så ufattelig lykkelige de er etter å ha tatt på seg Amerikansk Fotball-klærne sine!

Vi har fartet Norge rundt i to uker i sommer og sikret en rekke særs dårlige selfier fra mange forskjellige norske steder og landemerker. Om du innen 24 timer fra publisering av bilde på vår Instagram-konto skriver en kommentar under bildet med riktig sted bildet er tatt, får du 1 poeng for det aktuelle bildet. Den som har flest poeng ved konkurranseslutt 1.september vinner hele sulamitten. Om det er flere som har likt antall poeng vil vinneren være den (av de med høyest poengsum..) som var raskest til å svare riktig etter publisering av siste bilde. Det kan selvsagt alltid diskuteres hva som er nært nok til å være riktig svar, men generelt sett kan vi si at by/tettsted/attraksjon er nært nok til å være korrekt.

Første bilde publiseres i morgen, lørdag 1.august. Deretter vil bildene dukke opp annenhver dag frem til siste bilde publiseres mandag 31.august. Vi annonserer vinneren etter konkurranseslutt 1.september og kontakter vinneren kort tid etter det. Vi håper du deltar, og ønsker lykke til!

Amerikansk Fotball @ Instagram

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/konkurranse-hvor-i-norge-er-den-darlige-selfien-tatt/feed/ 0 33654
Kampfilm: Farnham Knights @ Oslo Vikings http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/kampfilm-farnham-knights-oslo-vikings/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/kampfilm-farnham-knights-oslo-vikings/#respond Mon, 29 Jun 2020 06:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33625 mer »]]> I 2009 ble det spilt EFAF Cup på Voldsløkka i Oslo. Den nydelig navngitte banen så hjemmelaget Oslo Vikings ta i mot britiske Farnham Knights i det som skulle bli et poengrikt oppgjør. 16.mai 2009 fant det hele sted, og du finner kampen i sin helhet her:

EFAF Cup var et slags nivå 2 for klubblag som spilte internasjonale turneringer. Flere norske lag har i årenes løp deltatt i slike turneringer -inkludert på øverste nivå for klubblag-, og til tider hevdet seg bra. Vikings så ikke fortapt ut når de deltok i 2009, men møtte kvalifisert motstand. I tillegg til Farnham Knights og Oslo Vikings deltok Amsterdam Crusaders i puljen Vikings var i. Det var Crusaders som til syvende og sist gikk videre til sluttspill fra den puljen, før de falt for Prague Black Panthers i sluttspillet.

Statistikk og en kampreportasje skrevet av hjemmelaget finnes også, og det finner du her hos Eurobowl.info!

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/kampfilm-farnham-knights-oslo-vikings/feed/ 0 33625
TV-reportasje: Oslo Trolls @ Copenhagen Vikings 1988 http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/tv-reportasje-oslo-trolls-copenhagen-vikings-1988/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/tv-reportasje-oslo-trolls-copenhagen-vikings-1988/#respond Wed, 24 Jun 2020 06:45:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33628 mer »]]> Amerikansk fotball fikk en noe senere start i Danmark enn i Norge, men har til gjengjeld jobbet seg opp til en habil bredde og god topp i årenes løp. I 1988 var det imidlertid knapt kommet i gang, og når Copenhagen Vikings gjennomførte en av sine absolutt første kamper så måtte det internasjonal motstand til. Oslo Trolls hadde tatt turen ned til København, og dansk TV var naturligvis på plass for å dokumentere det hele. Den reportasjen har du her:

Det ble ingen jevn kamp, og bortelaget fra Oslo dro hjem med en seier på hele 42-0. Av kjente fjes mener vi å dra kjensel på QB #19 Truls Bråthen og LB/RB #44 Christian Arnesen, men du kan kanskje bidra til å finne frem navn på flere av de som deltok i denne kampen for 32 år siden?

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/historie/tv-reportasje-oslo-trolls-copenhagen-vikings-1988/feed/ 0 33628
Oslo Vikings 2019 highlights! http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/oslo-vikings-2019-highlights/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/oslo-vikings-2019-highlights/#respond Sun, 21 Jun 2020 05:58:49 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33621 mer »]]> 2020-sesongen lar vente på seg. Hva er da det ferskeste du finner av visuelle inntrykk av norsk amerikansk fotball i kampsituasjoner? Denne highlight-videoen av Oslo Vikings sin 2019-sesong besvarer det spørsmålet rimelig kurant, og her har du sesonghøydepunktene for Norgesmesterne 2019:

Det er AMsportsTV som har stått for videoproduksjonen her, og AMsportsTV finner du her på Facebook og her på YouTube. Oslo Vikings finner du her på Facebook og her på den store interveven.

Hat tip: Derek Mann.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/oslo-vikings-2019-highlights/feed/ 0 33621
La oss ta en kjapp prat om Youtube! http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/la-oss-ta-en-kjapp-prat-om-youtube/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/la-oss-ta-en-kjapp-prat-om-youtube/#respond Tue, 16 Jun 2020 06:15:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33592 mer »]]> Amerikansk Fotball er sakte men sikkert på vei tilbake. Det gjelder ikke bare websiden og Facebook-siden vår, men i aller høyeste grad Instagram-kontoen vår som en del nok har merket seg. Et annet sted vi nå skrur opp aktiviteten, er på Youtube.

Vi har i mange år hatt video som en sentral ingrediens i det vi har publisert, med brorparten av videoene integrert i sakene våre fra diverse Youtube-kontoer – både andres og våre egne. Et stort arkiv av våre videoer ligger på TNFJ-kontoen, og enkelte av leserne har muligens vært med oss så lenge at de til og med vet hva TNFJ står for. Uansett: TNFJ-kontoen finnes fortsatt, og vil fortsatt inneholde en lang rekke eldre videoer. Som eksempelvis denne:

Fremover kommer imidlertid TNFJ-kontoen til å skifte fokus og språkdrakt, og vil primært ikke være direkte knyttet til Amerikansk Fotball -AmFotball.com- sin aktivitet, men leve sitt eget liv. Mye av innholdet vil nok være interessant og allikevel bli benyttet av websiden, men Amerikansk Fotball sin primære Youtube-kanal fremover vil være en som vi begynte å benytte for noen få år siden. Den heter tilfeldigvis det samme som resten av kanalene våre, altså Amerikansk Fotball. Den finner du her.

Også Amerikansk Fotball sin Youtube-kanal vil begynne å rulle ut nytt innhold etterhvert. De nærmeste månedene vil det også dukke opp nye publiseringer der, men da gjerne av eldre innhold som har støvet ned på diverse harddisker, DVDer og lignende lite tilgjengelige medier.

Vi håper at dette innholdet er interessant for flere, og abonnér gjerne på Youtube-kanalen(e) våre også om du vil ha oppdateringer den veien! Du finner altså kanalene her:

En aldri så liten bonusvideo til slutt, siden vi har fokuset rettet på Youtube og innholdet vårt der i denne artikkelen:

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/film/la-oss-ta-en-kjapp-prat-om-youtube/feed/ 0 33592
Åpent brev fra Leo Billgren U19 Hovedtrener http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/apent-brev-fra-leo-billgren-u19-hovedtrener/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/apent-brev-fra-leo-billgren-u19-hovedtrener/#respond Mon, 15 Jun 2020 08:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33587 mer »]]> NORGE U19 – HELA NORGES LAG

Min första tanke när jag fick äran att utses till ny head coach för Norges U19-landslag var att vi
måste bli en angelägenhet för hela den Norska “fotbollsfamiljen”. Dels tycker jag det är en del
av vårt kärnuppdrag som organisation att vara föreningarnas representant internationellt, dels
inser jag att vi bara kan tävla mot övriga Europa om vi har fullt stöd från landets klubbar.


Landslaget ska vara ett mervärde för klubbfotbollen, som får tillbaka spelare med nya
erfarenheter och ny inspiration efter ett landslagsläger eller turnering.
En viktig del av vårt program är systemet med “klubbansvar” för alla tränare i vår stab. Varje
tränare har cirka fem klubbar som han är ansvarig för kommunikation med. Målet med detta är
att uppnå större närhet mellan klubbar och landslag. För klubben ska det vara enkelt att få svar
kring landslagets verksamhet och arbete, och för landslaget ska det vara enkelt att
kommunicera kring aktuella spelare för landslaget. Helt enkelt en win-win för alla parter.

Som stab har vi en arbetsmetod vi kallar “leave no stone unturned” gällande spelartruppen. Vi
inser att vi inte har råd att missa en enda talang ute i landet, om vi ska kunna tävla ens mot våra
nordiska grannar (noterbart: Sverige är rankat 2:a i Europa, Finland 4:a och Danmark 5:a). Vi
möter talangfulla och välcoachade motståndare med längre tradition av landslagsfotboll än vad
Norge har, men vi är övertygade om att vi kan tävla mot – och besegra – alla våra grannländer
om vi som stab gör ett bra jobb och landets alla talanger vill vara med på resan!

Så låt mig sträcka ut en hand till hela den Norska fotbollsfamiljen – landslaget är ERT lag.
Spelare som vill vara med, eller coacher som vill veta mer om hur vi jobbar:

tveka inte att kontakta mig! leo@amerikanskfotball.com

Bästa fotbollshälsningar,
Leo Billgen
HC Norge U19

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/apent-brev-fra-leo-billgren-u19-hovedtrener/feed/ 0 33587
Ny serie: “Faces of American Football in Norway” http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/ny-serie-faces-of-american-football-in-norway/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/ny-serie-faces-of-american-football-in-norway/#respond Wed, 03 Jun 2020 08:59:34 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32221 mer »]]> Som noen har fått med seg er vi så smått i gang igjen med publisering. Vi bruker flere av kanalene våre, og en av dem er Instagram. Der har vi nylig begynt en ny serie som heter “Faces of American Football in Norway”. Flere ganger i uken publiserer vi portrettbilder av noen av de som utgjør norsk amerikansk fotball.

Tidligere Eidsvoll 1814s-spiller Andrew Porter er blant dem som er profilert allerede. Originalfoto: Harry Wad.
Tidligere Eidsvoll 1814s-spiller Andrew Porter er blant dem som er profilert allerede. Originalfoto: Harry Wad.

Det vil dukke opp både fjes du sannsynligvis kjenner, og fjes du ikke kjenner. Serien tar med seg folk fra både fortid og nåtid, og portrettene vil reflektere sammenhengen bildene er tatt i. Med det mener vi at om bildet er fra når en spiller var hos et annet lag enn det han/hun er hos i dag, så reflekterer portrettet det – ikke hva som har skjedd før eller siden.

Portrettene kommer i tilfeldig rekkefølge, og det er ingen spesifikke kriterier for de som tas med i serien – det kan like så godt være spillere som trenere, dommere eller andre involverte, med kort eller lang fartstid i idretten vår. Kanskje dukker du selv opp også!

Følg oss på Instagram for å se hva vi har publisert allerede – og for å få med deg det som kommer i denne serien!

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/bilder/ny-serie-faces-of-american-football-in-norway/feed/ 0 32221
Vedvik hentet inn av New York Jets! http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/vedvik-hentet-inn-av-new-york-jets/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/vedvik-hentet-inn-av-new-york-jets/#respond Sun, 01 Sep 2019 17:35:17 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33258 mer »]]>

Et knapt døgn etter at det ble klart at Kåre Vedvik ikke kom med i Minnesota Vikings sin 53-mannstropp er det klart at Vedvik allikevel blir å se i årets første runde av NFL-sesongen ettersom New York Jets plukket ham opp. Dermed fortsetter NFL-eventyret for nordmannen! En stressende helg for vårt norske NFL-håp ender med at den fortsatt ettertraktede kickeren/punteren fra Stavanger finner veien til verdensmetropolen New York og plass i Jets sin 53-mannstropp. Det er nærmest en umulighet at Vedvik ikke blir første nordmann til å se spilletid i tellende kamper i NFL siden Leif Olve Dolonen Larsen gjorde det samme i 2001. Slik så det ikke nødvendigvis ut som for noe under et døgn siden:

Det siste døgnet har utvilsomt vært nervepirrende for Vedvik, som måtte leve med usikkerheten rundt å bli fristilt av laget som hentet ham fra Baltimore Ravens for et 5.runde-valg for knappe 3 uker siden, for deretter å se om noen ville plukke ham opp før han eventuelt havnet på Minnesota Vikings sin practice squad. Å være på practice squad (/treningstropp) vil si at man ikke kan spille kamper, men trener med laget. Hvert lag har en gruppe på 10 spillere i den kategorien i tillegg til deres ordinære 53-mannstropp. Det er sjelden at en av practice squad-plassene benyttes til en kicker eller punter, noe som i seg selv ville vært en tillitserklæring fra general manager Rick Spielman og hovedtrener Mike Zimmer til Vedviks potensiale. Indikasjonene var klare på at Vikings faktisk så for seg å sette av en plass til ham på practice squad. Slik skulle det altså ikke bli, da Vedvik fortsatt var for aktuell til at samtlige av de andre 31 lagene i ligaen ville la ham passere waiver wire. Waiver wire er en systematikk som sikrer at de ferskeste (typisk de med mindre enn 4 års erfaring i ligaen) spillerne kan plukkes opp før de er fullstendig fristilt og deretter kan havne på et lags practice squad eller simpelthen er fullstendig ute i kulden.

Uniformsfargen stemmer ikke lenger, men smilet kan Kåre Vedvik beholde etter det siste døgnets hendelser!

Det blir neppe tatt godt i mot i Minnesota at Vikings ga vekk et 5.runde-valg for en kikk på en kicker i 20 dager før han deretter blir plukket opp uten en slik kostnad av et annet lag. At de har gitt vekk et 5.runde-valg, noe de forøvrig også på sett og vis gjorde med kicker Daniel Carlson som ble draftet av dem i nettopp 5.runde i fjor, for en kicker/punter som ikke ender opp i den ordinære spillerstallen ser ut til å irritere fansen. Nevnte Carlson ble kuttet tidlig i sesongen 2018 og erstattet med Dan Bailey som altså fortsatt innehar kicker-plassen hos Minnesota Vikings. Carlson gikk videre til Oakland Raiders og hadde stor suksess der mens han sørget for å sementere seg som Raiders sitt klare valg på kicker-posisjonen.

For Kåre Vedvik betyr dette at han har samme mulighet som nevnte Carlson fikk til å skape seg et navn og en karriere et annet sted enn i Minneapolis. Det betyr også at du ser ham på banen når Jets møter laget Leif Olve Dolonen Larsen spilte for, Buffalo Bills, om én uke. Det er ikke mange NFL-spillere som kommer til å ha en hel nasjon (med unntak av noen få grinebitere slik kutymen alltid er i Skandinavia) i ryggen slik Kåre Vedvik har når han debuterer i en tellende NFL-kamp søndag 8.september 2019.

Det er langt fra bydelen Hinna i Stavanger, treningsfeltet Lassa som er bygget oppå en gammel søppelfylling til MetLife Stadium i New Jersey, og fra AFC Show i norsk Eliteserie til New York Jets på verdens ypperste nivå – men Kåre har gått alle skrittene på den veien fra han først satte fot på en amerikansk fotball-trening for rett over 8 år siden.

Vi gratulerer med at NFL-drømmen både lever i beste velgående og nå passerer enda en terskel, og ønsker Kåre lykke til med denne fantastiske muligheten!

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/vedvik-hentet-inn-av-new-york-jets/feed/ 0 33258
Kåre Vedvik kuttet: er ikke blant Minnesota Vikings 53 utvalgte http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/kare-vedvik-klarte-det-er-blant-minnesota-vikings-53-utvalgte/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/kare-vedvik-klarte-det-er-blant-minnesota-vikings-53-utvalgte/#respond Sat, 31 Aug 2019 20:00:08 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=33250 mer »]]>
Kåre Vedvik på Lassa i Stavanger i 2012. Det er langt derfra til NFL, men Kåre Vedvik kjemper fortsatt for å få en fot innenfor! Foto: Morten J. Valentinsen

For første gang siden 2001 lå det an til at en nordmann virkelig var nær mesterstykket å havne i den regulære spillerstallen til et NFL-lag. I kveld når NFL-lagene kuttet spillerstallene ned til det de skal sitte igjen med når sesongstart er her om kun få dager ble det imidlertid klart at så ikke blir tilfelle allerede nå. Kåre Vedvik, som ble hentet til Minnesota Vikings fra Baltimore Ravens for et 5.runde-valg for under en måned siden, ble kuttet helt på tampen når Vikings skulle få spillerstallen ned til kravet på 53.

Leif Olve Dolonen Larsen, hittil siste nordmann som så spilletid i NFL. Bildet er tatt under Buffalo Bills sin minicamp 29.april 2000.

Dermed blir han foreløpig ikke første nordmann siden Leif Olve Dolonen Larsen i 2000-2001 til å spille tellende kamper i NFL. Dolonen Larsen spilte defensiv linje mens Vedvik er kicker og punter. De har til felles at de begge spilte hjemme i Norge før de tok turen til amerikansk universitetsfotball for deretter å havne i NFL-diskusjonen. Dolonen Larsen ble draftet i 6.runde i 2000 like før en QB ved navn Tom Brady, mens Kåre Vedvik ble signert som udraftet førsteårsspiller av Baltimore Ravens i fjor.

For Kåre Vedvik sin del lå det an til at han kunne fått debutsesongen allerede i fjor ettersom Ravens var i dialog med andre lag om en handel allerede da, men en uheldig utenomsportslig skade satte en effektiv stopper for det. Baltimore valgte allikevel å holde Kåre Vedvik som del av laget -om enn ikke i den ordinære troppen- utover i 2018 og våren 2019 da de så hvilket stort talent han er. Det ble en nyttig forsikring, og samtidig noe de kunne kapitalisere på da andre lag så det samme talentet og også i år var interessert i å handle Vedvik til seg. Kåre ble derfor gjenstand for en handel mellom Baltimore Ravens og Minnesota Vikings i august. Det er sjelden at dette skjer for kickere, som sier sitt om verdien talentet hans ble ansett å ha.

Mens forsesongen(e) med Baltimore Ravens i 2018 og 2019 gikk strålende har det gått tråere med Minnesota Vikings hvor Kåre kun traff på 1 av 4 field goal-forsøk. Dette ble raskt en kilde til bekymring, og hovedtrener Mike Zimmer og resten av staben i Vikings sier nå takk for følget.

Minnesota Vikings beholder Dan Bailey som kicker og -etter ryktene under tvil- Matt Wile som punter. Det finnes en mulighet for at de henter Kåre Vedvik tilbake til practice squad, en gruppe på 10 spillere som trener med laget men ikke kan spille kamper. Det er ikke spesielt vanlig å beholde kickere eller puntere på practice squad, men muligheten finnes. Det kan også tenkes at et annet lag plukker opp Kåre Vedvik, selv om muligheten er betraktelig mindre enn den var før overgangen hans fra Baltimore Ravens til Minnesota Vikings.

Oppdatering 31.08.19 kl. 23:45: Det er sterke indikasjoner på at Kåre Vedvik havner på Minnesota Vikings sin practice squad. Den offisielle informasjonen om dette er tilgjengelig i løpet av morgendagen. Vi følger opp med ny artikkel når dette er avklart.

Noen av våre tidligere artikler om Kåre Vedvik:

I tillegg til Leif Olve Dolonen Larsen som vi nevnte tidligere i artikkelen har også enkelte andre nordmenn spilt i NFL, skjønt det ikke er trangt om plassen på listen over NFL-spillere med Norge som sitt opprinnelige land. For den historisk interesserte kan vi nevne de andre norske som har spilt tellende NFL-kamper her:

  • Bill Irgens, som opprinnelig het Einar Magnus Irgens når familien hans emigrerte til USA. Født i Stavanger, vokste opp i USA og spilte back for Minneapolis Marines 1921-23.
  • Jan Stenerud. Født i Fetsund, dro til USA på skistipend. Kicker hentet inn til Kansas City Chiefs i 1967, og spilte i ligaen fra 1967-1985 for nevnte Chiefs, Green Bay Packers og Minnesota Vikings. Er i Pro Football Hall of Fame, og utvilsomt mest kjente norske spiller innen amerikansk fotball.
  • Halvor Reini Hagen. Født i Oslo, spilte high school i Seattle før college og deretter draftet i 3.runde 1969 av Dallas Cowboys. Spilte for Cowboys, New England Patriots og Buffalo Bills i perioden 1969-1975. Fun fact: Var på den offensive linjen som banet vei for O.J. Simpson sin fantastiske løpsrekord på 2.003 yards i 1973. Bor i Boston.
  • Mike Mock. Norsk-amerikaner født i Trondheim, spilte high school-fotball i Texas. Linebacker som var hos New York Jets i 1978-sesongen.

I tillegg til disse har også en rekke nordmenn snust på NFL-nivået gjennom å bli signert av lag samt -i de flestes tilfelle- deltatt i forsesongskamper. Blant disse kan vi nevne Finn Seemann (kicker, Houston Oilers 1973-74), Bernt Rognstad (kicker, Atlanta Falcons 1976), Atle Larsen (kicker, Arizona Cardinals 1996-97), Anders Åkerstrøm (defensiv linje, New Orleans Saints 2005), Håvard Rugland (kicker, Detroit Lions 2013), Alek Torgersen (Quarterback, Atlanta Falcons, Washington Redskins, Detroit Lions og Arizona Cardinals 2017-18), og altså Kåre Vedvik (kicker, Baltimore Ravens/Minnesota Vikings 2018-19).

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/kare-vedvik-klarte-det-er-blant-minnesota-vikings-53-utvalgte/feed/ 0 33250