Amerikansk Fotball http://amerikanskfotball.tnfj.com Alt om amerikansk fotball! Wed, 20 Mar 2019 20:34:13 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 http://amerikanskfotball.tnfj.com/wp-content/uploads/2016/02/cropped-amfotball-logo-liten-sh-32x32.jpg Amerikansk Fotball http://amerikanskfotball.tnfj.com 32 32 79436808 Amerikansk fotball Kongsberg http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/amerikansk-fotball-kongsberg/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/amerikansk-fotball-kongsberg/#respond Mon, 11 Mar 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32754 mer »]]> Lørdag 16. mars braker det løs i SpareBank1 hallen på Skrim med KICK OFF

Åpen trening for å sparke i gang fotball i Kongsberg!

Såvidt Amerikansk Fotball har skjønt så er Sarpsborg Olavs Menn og Drammen Warriors med på å dra dette i gang, det vil være mulig for både ferske og erfarne spillere å få smake på idretten med fullt utstyr fra første stund. Vi gleder oss og håper det kommer mange på arrangementet!

De ildsjelene som står bak er to tidligere spillere i fra Vålerenga Trolls sitt damelag, Vibe Haugejorden og Ine Olsen , Vibe sier at responsen har vært enorm og kommunen og andre idrettslag strekker seg langt for å hjelpe til.

Fotograf: Ronja Omar

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/amerikansk-fotball-kongsberg/feed/ 0 32754
Har du lyst til å bli trener for Vålerenga Trolls damelag ? http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/har-du-lyst-til-a-bli-trener-for-valerenga-trolls-damelag/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/har-du-lyst-til-a-bli-trener-for-valerenga-trolls-damelag/#respond Fri, 08 Mar 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32750 mer »]]>

Vålerenga Trolls damelag ser etter ny trener, tror du dette er noe for deg ?

Damelaget består av en gruppe av 15-20 dedikerte spillere i en alder mellom 18 til 40 år. Vålerenga ble seriemestere i 2015 det første året serien ble arrangert i Norge.

De ser etter en trener som har god kunnskap og forståelse for sporten, gjerne også en trenerbakgrunn.

De legger vekt på at du er pliktoppfyllende og motivert at du kan samarbeide med andre trenere og ansatte, at du er strukturert og disiplinert.

Hvis du tror at du kan være den rette personen så sender du en mail til sportslig leder Miguel Figueroa på: miguel@viftrolls.no

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/artikler/har-du-lyst-til-a-bli-trener-for-valerenga-trolls-damelag/feed/ 0 32750
Vi har pratet med…Nidaros Domers!!! http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-nidaros-domers/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-nidaros-domers/#respond Fri, 01 Mar 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32667 mer »]]> Siste laget ut i denne omgangen er Nidaros Domers, vi velger å ikke bruke mer energi på dette. Vi har fått svar i fra Antonios Isaksen og hva han hadde å si finner du under her. Da ses vi i løpet av sesongen på utvalgte kamper.


1) Har dere har noen nye spennende spillere tilflyttede eller i fra egen
stall som kommer opp i fra årsklasser under?
Det har kommet et par spillere til seniorlaget fra egne rekker, men vi
prøver å rekrutterer spillere hele året.

2) Målsetting for årets sesong med laget..?
Målet er å bygge på forrige sesong gjennom å spille god teknisk football.

3) Har du gjort deg opp noen tanker om motstanderne deres i inneværende
sesong..?
Alle motstanderne har sine styrker, så det er viktig at forberedelsene
før hver kamp er gode.

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre
noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?
Vi skal fortsette med vanlige treninger og skal ha en intern scrimmage.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-nidaros-domers/feed/ 0 32667
Vi har pratet med…. Gjøvik Swans!!! http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-gjovik-swans-5/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-gjovik-swans-5/#respond Fri, 22 Feb 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32671 mer »]]> Vi har også mottatt svar i fra Gjøvik Swans ved deres hovedtrener Daniel Knutsen, under her finner du hva han hadde å fortelle oss.

                                                                Foto : Kristian Ringen

1) Har dere har noen nye spennende spillere tilflyttede eller i fra egen stall som kommer opp i fra årsklasser under?
Vi har et godt og sammensveiset lag i år, bestående av mange talentfulle spillere. En god blanding av rutinerte og ferske spillere.

2) Målsetting for årets sesong med laget..?

Vi tar 1 kamp om gangen. Vårt hovedfokus nå er å forberede oss best mulig frem mot sesongen, og første kamp mot Ålesund Phoenix.

3) Har du gjort deg opp noen tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?

I år møter vi Ålesund Phoenix, Oslo Vikings, Fredrikstad Kings, Lillestrøm Starfighters, Drammen Warriors, og NTNUI Nidaros Domers. Dette er både lag vi har møtt før, og lag vi aldri har spilt i mot. Men alle lag forandrer seg fra sesong til sesong, så man kan egentlig ikke forvente noe som helst. Vi ser uansett frem til mange spennende kamper i år.

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?

Resten av forsesongen byr på mye hard trening og forberedelser til sesongstart. Dette omfatter både camp og scrimmage.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-gjovik-swans-5/feed/ 0 32671
Vi har pratet med….Åsane Seahawks!!! http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-asane-seahawks-2/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-asane-seahawks-2/#respond Fri, 15 Feb 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32646 mer »]]>

Det neste laget som svarte oss var Åsane Seahawks og Trygve Talhaug, Trygve er også en som svarer oss kjapt og som vi har fått mange positive tilbake meldinger fra om jobben vi har gjort, takk for samarbeidet Trygve.  Under her finner du hva han svarte oss.

Trygve Talhaug – foto Espen Kolderup

1) Har dere har noen nye spennende spillere tilflyttede eller i fra egen stall som kommer opp i fra årsklasser under?

Etter fjorårets sesong er Seahawks i et generasjonsskifte. Av laget som spilte NM-finale i fjor er ca halvparten tilbake, men det gir også muligheter for unge og nye utøvere. Vi har en håndfull utøvere som kommer opp fra aldersbestemte lag.

2) Målsetting for årets sesong med laget..?
Vi er i D2 i 2019. Ny trener og mange utøvere som trenger kamperfaring. Målsetningen er å spille kamper og utvikle laget.

3) Har du gjort deg opp noen tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?
Nope. Det bruker vi ikke energi på. Hvordan de forbereder seg og hva forsterkninger de ev måtte ha kan vi uansett ikke påvirke. Vi ønsker alle lag i Norge lykke til med årets oppkjøring. 🙂

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?
Vi skal ha en treningshelg lengre ut på våren sammen med et annet lag, men her er detaljene ikke lagt ennå.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-asane-seahawks-2/feed/ 0 32646
Vi har pratet med….Tønsberg Raiders!!! http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-tonsberg-raiders-5/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-tonsberg-raiders-5/#respond Fri, 08 Feb 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32638 mer »]]>

Det neste laget som svarte oss var Tønsberg Raiders og ved hovedtrener Arne Johnsen, Arne og Raiders er ett av de lagene som trofast svarer oss gjerne i løpet bare av noen timer etter at de har mottatt mailen i fra oss, vi setter pris på det.

1) Har dere har noen nye spennende spillere tilflyttede eller i fra egen stall som kommer opp i fra årsklasser under?

Vi har noen comeback og en del u17 spiller som tar steget opp på seniorlaget

2) Målsetting for årets sesong med laget.?

Spille opp til vårt potensiale i hver kamp. Gjør vi det bør vi komme rimelig høyt på tabellen, tenker vi.

3) Har du gjort deg opp noen tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?

Nei , vi har ikke kommet så langt

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?

Vi håper å få til en treningskamp i løpet av mars / april

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-tonsberg-raiders-5/feed/ 0 32638
Vi har pratet med….Sand Falcons!!! http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-sand-falcons-2/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-sand-falcons-2/#respond Fri, 01 Feb 2019 11:00:00 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32627

Vi gjør ett forsøk med 2019 sesongen,første mann ut er Sand Falcons og Greg Kleidon, han har naturligvis svart oss på engelsk. Som vanlig er det 2 divisjons lagene som er flinkest i klassen, i skrivende stund er det 5 lag som har svart og de skal alle spille i 2 divisjon. Med 5 svar så sier det seg selv at det ikke er noen vits å legge mere energi i dette, kommer ikke til å følge dette opp utover de som har svart oss til nå, vi har sendt ut mailer til de lagene som skal spille med den mail adressen som er registrert. Ønsker alle lagene i norsk serie lykke til i 2019 og en spesiell takk til de som faktisk svarte oss.

1) Har dere har noen nye spennende spillere tilflyttede eller i fra egen stall som kommer opp i fra årsklasser under?
Since last year was our first year, what we get this season is a bit more experienced group of guys. I’m excited to see the growth they take into season number 2.  We also have some new players who started at the end of the U19 season that I’m excited to see make the step up to Senior football as well. Overall we are still a very young team but one that is growing into itself. 

2) Målsetting for årets sesong med laget..?
Our goals this season are very simuler to last season, and that is to take care of all the small things that lead to the big things taking care of themselves. We are building for the future and are after sustainability and continuity. We had a great first season last year and look to build off that momentum and grow even stronger. 

3) Har du gjort deg opp noen tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?

I said it last year and the same is true this year, the 2nd div is as strong as ever. In our group alone we have 2 former Div 1 teams and last years runner up in the NM. So for starters thats a pretty tough group and then add in the other two teams in our group and you have a lot of experience and well coached teams. So we expect this season to be extremely challenging. 

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?

We have a joint practice set up in the middle of March and hopefully will get another one in there before season starts. Otherwise we are building on our own and setting our sights on our opening day game.

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/intervju/vi-har-pratet-med-sand-falcons-2/feed/ 0 32627
Serieoppsettet våren 2019 er klart http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/serieoppsettet-varen-2019-er-klart/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/serieoppsettet-varen-2019-er-klart/#comments Tue, 11 Dec 2018 17:00:08 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32519 mer »]]> Endelig er tiden kommet. Tidspunktet hvor vårens serieoppsett er fullført og publisert. Vi tar en titt på hva som venter oss til våren, hva som forblir som i år, og hva som er nytt.

Vi går igjennom oppsettet serie for serie nedover og begynner på juniornivå. For alle divisjonene vil vi først publisere oppsettet i sin helhet før vi skriver noen tanker om det under.

U17

Vi har tidligere skrevet en artikkel rundt hvilke lag du finner i U17 serien til våren, så vi vil ikke gå inn på hvem som kommer inn og hvem som forsvinner ut her. Serieoppsettet er som følger:

Dato Kl Bane Hjemmelag Bortelag
Sat, Apr 27 12:00 Rolland Åsane Seahawks Vålerenga Trolls
Sun, Apr 28 14:00 Gommerud BVH IF Ironmen Drammen Warriors
Sun, Apr 28 14:00 Frogner Oslo Vikings Sand Falcons
Sat, May 4 14:00 Rolland Åsane Seahawks Drammen Warriors
Sun, May 5 14:00 Bøn Eidsvoll 1814’s Oslo Vikings
Sun, May 5 14:00 Frogner Vålerenga Trolls BVH IF Ironmen
Sat, May 11 14:00 Bøn Eidsvoll 1814’s Åsane Seahawks
Sun, May 12 12:00 Bergskaug Drammen Warriors Sand Falcons
Sun, May 12 14:00 Frogner Oslo Vikings Vålerenga Trolls
Sun, May 19 14:00 Gommerud BVH IF Ironmen Eidsvoll 1814’s
Sun, May 19 14:00 Bergskaug Drammen Warriors Oslo Vikings
Sun, May 19 14:00 Olaløkka Sand Falcons Vålerenga Trolls
Sat, May 25 14:00 Olaløkka Sand Falcons Åsane Seahawks
Sat, May 25 14:00 Frogner Vålerenga Trolls Eidsvoll 1814’s
Sun, May 26 12:00 Frogner Oslo Vikings BVH IF Ironmen
Sat, Jun 1 14:00 Rolland Åsane Seahawks Oslo Vikings
Sun, Jun 2 14:00 Gommerud BVH IF Ironmen Sand Falcons
Sun, Jun 2 14:00 Bergskaug Drammen Warriors Eidsvoll 1814’s
Sun, Jun 9 14:00 Rolland Åsane Seahawks BVH IF Ironmen
Mon, Jun 10 13:00 Frogner Vålerenga Trolls Drammen Warriors
Mon, Jun 10 14:00 Bøn Eidsvoll 1814’s Sand Falcons
Sat, Jun 15 14:00 TBD Semifinale
Sat, Jun 15 14:00 TBD Semifinale
Sat, Jun 22 13:00 TBA Bronsefinale
Sat, Jun 22 16:00 TBA Finale
 • Det er syv klubber i årets U17 serie og alle møter alle. Dette gir totalt seks kamper per lag.
  • Det er altså ingen puljer i årets U17 serie slik vi har sett de siste årene.
 • Alle lagene har tre hjemmekamper og tre bortekamper med unntak av Åsane Sehawks (fire hjemme, to borte) og Sand Falcons (to hjemme, fire borte)
 • Grunnserien går over syv uker, fra 27. April til 10. Juni. Dette gjør at alle lagene får en kampfri helg hver.
 • Serien avsluttes med semifinaler, bronsefinale og finale. Dette gjør at de fire beste lagene ender med åtte kamper totalt.

2. divisjon

Artikkelen rundt hvilke lag som blir å finne i 2. divisjon i 2019 finner dere her. Serieoppsettet er som følger:

Dato Kl Bane Hjemmelag Bortelag
Sat, Apr 13 14:00 Rolland Åsane Seahawks Kolbotn Hunters
Sat, Apr 13 14:00 Vind stadion Gjøvik Swans Ålesund Phoenix
Sat, Apr 13 14:00 Haugesund Haugesund Hurricanes Sand Falcons
Sat, Apr 13 14:00 Lade NTNUI Nidaros Domers Drammen Warriors
Sun, Apr 14 14:00 Frogner Oslo Vikings Lillestrøm Starfighters
Sun, Apr 21 Påske
Sat, Apr 27 14:00 Haugesund Haugesund Hurricanes Tønsberg Raiders
Sat, Apr 27 14:00 Kongstenbanen Fredrikstad Kings NTNUI Nidaros Domers
Sat, Apr 27 15:00 Rolland Åsane Seahawks Kongsvinger Fortress
Sun, Apr 28 14:00 Vind stadion Gjøvik Swans Oslo Vikings
Sat, May 4 14:00 Lade NTNUI Nidaros Domers Oslo Vikings
Sat, May 4 14:00 Bergskaug Drammen Warriors Ålesund Phoenix
Sun, May 5 14:00 Kongstenbanen Fredrikstad Kings Gjøvik Swans
Sun, May 5 14:00 Olaløkka Sand Falcons Tønsberg Raiders
Sat, May 11 14:00 Tønsberg Tønsberg Raiders Åsane Seahawks
Sat, May 11 15:00 Ålesund Ålesund Phoenix Lillestrøm Starfighters
Sun, May 12 14:00 Olaløkka Sand Falcons Kolbotn Hunters
Sun, May 12 15:00 Bergskaug Drammen Warriors Fredrikstad Kings
Sat, May 18 13:00 Rolland Åsane Seahawks Haugesund Hurricanes
Sat, May 18 14:00 Frogner Oslo Vikings Drammen Warriors
Sun, May 19 15:00 Ålesund Ålesund Phoenix NTNUI Nidaros Domers
Sun, May 19 14:00 Vind stadion Gjøvik Swans Lillestrøm Starfighters
Sun, May 19 14:00 Tønsberg Tønsberg Raiders Kongsvinger Fortress
Sat, May 25 14:00 Sofiemyr Kolbotn Hunters Haugesund Hurricanes
Sat, May 25 15:00 Ålesund Ålesund Phoenix Fredrikstad Kings
Sun, May 26 14:00 Kongsvinger Kongsvinger Fortress Sand Falcons
Sun, May 26 14:00 Bergskaug Drammen Warriors Gjøvik Swans
Sat, Jun 1 14:00 Kongstenbanen Fredrikstad Kings Oslo Vikings
Sat, Jun 1 14:00 Vigernesjordet Lillestrøm Starfighters NTNUI Nidaros Domers
Sat, Jun 1 14:00 Kongsvinger Kongsvinger Fortress Haugesund Hurricanes
Sun, Jun 2 14:00 Tønsberg Tønsberg Raiders Kolbotn Hunters
Sat, Jun 8 14:00 Sofiemyr Kolbotn Hunters Kongsvinger Fortress
Sat, Jun 8 14:00 Olaløkka Sand Falcons Åsane Seahawks
Sat, Jun 8 14:00 Frogner Oslo Vikings Ålesund Phoenix
Sun, Jun 9 14:00 Lade NTNUI Nidaros Domers Gjøvik Swans
Mon, Jun 10 14:00 Vigernesjordet Lillestrøm Starfighters Drammen Warriors
Sun, Jun 16 14:00 Haugesund Haugesund Hurricanes Åsane Seahawks
Sun, Jun 16 14:00 Sofiemyr Kolbotn Hunters Sand Falcons
Sun, Jun 16 14:00 Kongsvinger Kongsvinger Fortress Tønsberg Raiders
Sun, Jun 16 14:00 Vigernesjordet Lillestrøm Starfighters Fredrikstad Kings
Sat, Jun 22 14:00 TBD NM Kvartfinale
Sun, Jun 23 14:00 TBD NM Kvartfinale
Sat, Jun 29 14:00 TBD NM Semifinale
Sun, Jun 30 14:00 TBD NM Semifinale
Sat, Jul 6 14:00 TBA NM Finale
 • Det er 13 lag i 2. divisjon i 2019 og alle skal spille seks kamper, tre borte og tre hjemme uten unntak.
 • Serien går over 10 uker og starter Palmesøndag-helgen. Ingen lag har kamp selve Påskehelgen.
 • Lagene er delt inn i to puljer når det kommer til hvem som møter hvem, men de står på samme serieoppsett. Dette tolker vi som at det skal være en felles tabell for 2. divisjon. De to puljene er:
  • Pulje 1: Åsane, Kolbotn, Sand, Haugesund, Tønsberg, Kongsvinger, Sand
  • Pulje 2: Gjøvik, Ålesund, Oslo, Fredrikstad, Lillestrøm, Drammen, Nidaros
 • Puljene ser ut til å være laget for å fordele reiser jevnest mulig, ved at de fire klubbene utenfor Østlandet er fordelt med to i hver pulje.
 • Lagene i pulje 2 møter alle hverandre en gang, mens ettersom pulje 1 bare er seks lag møter de ett av lagene to ganger. De lagene som møtes to ganger er Åsane og Haugesund, Kolbotn og Sand, Tønsberg og Kongsvinger.
 • Den er ikke noe sluttspill for 2. divisjon, men den observante leser kan se at NM sluttspillet er ført opp på serieoppsettet. Det er fordi årets vinner av 2. divisjon er kvalifisert til NM sluttspill!
  • Laget er nødt til å spille 11-manns fotball og vil møte #3 i Eliteserien til kvartfinale. I den andre kvartfinalen møtes #4 og #5 fra Eliteserien.
   • Dette er gjort fordi serieutvalget ikke fikk godkjent å ha et NM sluttspill med kun fem lag. Styrende dokumenter i NAIF krever seks deltagende lag i NM.

Eliteserien

Artikkelen med hvilke lag som blir å finne i Eliteserien 2019 finner dere her. Serieoppsettet er som følger:

Dato Kl Bane Hjemmelag Bortelag
Sun, Apr 28 14:00 Karuss Kristiansand Gladiators Olavs Menn
Sat, May 4 14:00 Bøn Eidsvoll 1814 Vålerenga Trolls
Sun, May 5 14:00 Skjerberg Olavs Menn Oslo Vikings
Sat, May 11 14:00 Frogner Oslo Vikings Kristiansand Gladiators
Sun, May 12 14:00 Skjerberg Olavs Menn Eidsvoll 1814
Thu, May 16 14:00 Frogner Vålerenga Trolls Oslo Vikings
Sat, May 18 15:30 Bøn Eidsvoll 1814 Kristiansand Gladiators
Sat, May 25 14:00 Karuss Kristiansand Gladiators Vålerenga Trolls
Sun, May 26 15:00 Frogner Oslo Vikings Olavs Menn
Sat, Jun 1 14:00 Frogner Vålerenga Trolls Olavs Menn
Sun, Jun 2 14:00 Bøn Eidsvoll 1814 Oslo Vikings
Sat, Jun 8 14:00 Skjerberg Olavs Menn Kristiansand Gladiators
Sun, Jun 9 14:00 Frogner Vålerenga Trolls Eidsvoll 1814
Sat, Jun 15 14:00 Karuss Kristiansand Gladiators Eidsvoll 1814
Sun, Jun 16 14:00 Frogner Oslo Vikings Vålerenga Trolls
Sat, Jun 22 14:00 TBD Kvartfinale
Sun, Jun 23 14:00 TBD Kvartfinale
Sat, Jun 29 14:00 TBD Semifinale
Sun, Jun 30 14:00 TBD Semifinale
Sat, Jul 6 14:00 TBA Finale
 • Eliteserien 2019 består av fem lag, og lagene spiller seks kamper hver, tre hjemme og tre borte.
 • Med fem lag i serie er det en blanding av doble og single oppgjør. Følgende lag møtes kun en gang:
  • Gladiators og Vikings, Gladiators og Trolls, Olavs Menn og 1814’s, Olavs Menn og Trolls, Vikings og 1814’s. De øvrige møtes to ganger.
 • Grunnserien går over åtte uker og gir samtlige lag to kampfrie helger. Eidsvoll, Vålerenga og Vikings starter med en kampfri helg og har i realiteten derfor kun en.
 • NM Sluttspillet går over to uker og alle eliteserielag er kvalifisert.
  • #1 og #2 går rett til semifinale
  • #3 møter vinneren av 2. divisjon til kvartfinale.
  • #4 og #5 møtes i kvartfinale

 

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/serieoppsettet-varen-2019-er-klart/feed/ 2 32519
Aldersgrensene består – D2 flyttes til høsten http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/aldersgrensene-bestar-d2-flyttes-til-hosten/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/aldersgrensene-bestar-d2-flyttes-til-hosten/#respond Mon, 19 Nov 2018 17:00:11 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32482 mer »]]> Vi har tidligere skrevet om flere forslag forbundet sendte ut i forkant av ledersamlingen denne helgen. Nå har klubblederne fått sagt sitt og avgjørelsen er tatt.

De to forslagene vi snakker om er forslaget om å endre aldersgrensene fra U19, U17, U15 og U13 til U18, U16, U14 og U12, og forslaget om å endre på seriestrukturen for å flytte D2 til høsten og Dameserien til våren.

Slik vi har forstått det så ble diskusjonen rundt disse forslagene gjort samtidig og den endte i tre forskjellige forslag. Disse forslagene var som følger:

A
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 U19
U17 U15
Dameserien
B
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 Dameserien
U17 U15
C
Vår Vår/Høst Høst
Eliteserien U13 D2
D1 U18
U16 Dameserien

Ingen av de var altså like som forbundets opprinnelige forslag. Vi vet ikke hvordan dette ble stemt over på møtet, men vi vet at den endelige avgjørelsen var å gå for forslag A.

Dette betyr med andre ord at den eneste endringen fra dagens struktur er at 2. divisjon senior flyttes til høsten, og dameserien flyttes til våren. Aldersgrensene U13, U15, U17 og U19 forblir som i dag. Det har riktignok ikke vært noen dameserie de siste årene ettersom det ikke har fantes mange nok lag, men håpet er at den på sikt skal bygge seg opp igjen.

Det er altså 2. divisjon som forblir hardest rammet av endringen ved at serien deres flyttes fra våren til høsten. I 2019 vil ting gå som normalt før endringen vil skje i 2020-sesongen. Det betyr at når juni kommer og 2. divisjon er ferdigspilt er det over et år til neste gang vi får se 2. divisjonsfotball igjen. I sitt opprinnelige forslag skrev forbundet at for å forkorte den pausen skal det spilles noen turneringer våren 2020 og vi regner med at dette blir opprettholdt.

Slik vi har forstått det så støttet et flertall av 2. divisjonsklubbene dette forslaget. Løfter om flere kamper er nok viktig, men samtidig har vi hørt argumenter rundt at det blir enklere for spillere på 2. divisjonsklubber å spille Eliteserien/1. divisjon nå som seriene ikke lenger vil gå parallelt. Vi vil trolig se en økning i farmeravtaler nå som spillere ikke lenger må prioritere å spille kamper for hovedlag/farmerlag. Spillere i D2 kan i større grad delta i Elite/D1 og hente kunnskap og erfaringen som de kan bringe tilbake til sin hjemklubb, samtidig som Elite/D1 klubbene i større grad kan bruke 2. divisjon som en arena for å utvikle spillerne sine til neste sesong.

Likevel er det viktig å nevne at ikke alle 2. divisjonsklubbene var like begeistret og da spesielt de klubbene som består av en stor andel studenter. For de blir det vanskelig når seriestart sammenfaller med studiestart i form av at nye studenter vil måtte ta valg om å bli kastet ut i kamper uten noen form for erfaringen, eller ville måtte vente et helt år før de får prøve seg i en kamp. Det er ikke ideelt, men samtidig kan det enkelt løses ved en form for studentliga på våren/sommeren som et supplement til den nasjonale serien. Det finnes også flere rene studentlag i Norge som ikke deltar i nasjonalt seriespill som også ville vært interessert i det.

 

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/aldersgrensene-bestar-d2-flyttes-til-hosten/feed/ 0 32482
Disse klubbene finner du i U17 serien i 2019 http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/disse-klubbene-finner-du-i-u17-serien-i-2019/ http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/disse-klubbene-finner-du-i-u17-serien-i-2019/#comments Fri, 09 Nov 2018 11:00:22 +0000 http://amerikanskfotball.tnfj.com/?p=32466 mer »]]> I går gikk vi igjennom hvilke klubber som blir å finne i Eliteserien og i 2. divisjon til våren. Nå står U17 serien for tur.

Årets U17 serie ble gjennomført med bare seks klubber. Dette var en stor nedgang fra i fjor hvor hele 11 klubber konkurrerte om NM tittelen. De seks klubbene som deltok i år, rangert etter tabellplassering ved sesongslutt var:

 • Drammen Warriors
 • Eidsvoll 1814´s
 • Vålerenga Trolls
 • Oslo Vikings
 • Kristiansand Gladiators
 • Sand Falcons

Eidsvoll 1814’s stakk av med NM gullet etter en jevn NM finale mot Drammen Warriors og det er godt å se at begge lagene returnerer i 2019. I tillegg er det tre andre lag fra årets serie som returnerer og skal forsøke å hindre at Eidsvoll og Drammen får en rematch i NM finalen. Det er hovedstadsklubbene Oslo Vikings og Vålerenga Trolls i tillegg til årets nykommer Sand Falcons.

Dessverre er det en klubb som deltok i årets sesong som ikke blir å finne i U17 serien neste år. Kristiansand Gladiators endte nest sist på tabellen med kun en seier for året, og klarer dessverre ikke å stille lag i neste års U17 serie.

Gladiators U17 forlater serien. Lagbilde fra 2015.

Heldigvis er det også lyspunkt og to “nye” lag returnerer. Jeg skriver “nye” fordi begge har spilt U17 serien før, og et av dem, Åsane Seahawks, så sent som i 2017. Etter en U15 sesong hvor de endte midt på tabellen er de  klare for å innta U17 serien igjen. Det samme er BVH Ironmen  som har vært fraværende siden 2016. Også de hadde U15 lag i år og er klare for en ny U17 sesong.

Det betyr at vi i 2019 vil få syv lag i U17 serien. Det er en oppgang fra i fjor med ett lag, men det er samtidig langt mindre enn det var i 2016 og 2017.

Oppsummert vil U17 serien 2019 bestå av:

 • Drammen Warriors
 • Eidsvoll 1814’s
 • Vålerenga Trolls
 • Oslo Vikings
 • Sand Falcons
 • BVH Ironmen (ny)
 • Åsane Seahawks (ny)

 

]]>
http://amerikanskfotball.tnfj.com/nyheter/disse-klubbene-finner-du-i-u17-serien-i-2019/feed/ 1 32466