Jobbe for verdens beste hovedtrener? Forbered deg på et tøft intervju!

Bill Belichick er hovedtrener for New England Patriots, og har vært det siden år 2000. Det har bragt Patriots 5 Super Bowl-trofeer, inkludert den siste. Mange dyktige trenere har fått starten sin under Bill Belichick som hovedtrener, men samtidig har det vært bemerkelsesverdig få endringer antall år tatt i betraktning.

I tillegg: Svært mange av de som kommer inn på laveste trenernivå under Belichick, opplever å gå videre til andre og mer prominente roller internt hos Patriots. Det har mange årsaker, og samtidig gjør det at å være ‘quality control’-coach eller lignende hos New England er attraktivt.

Josh McDaniels (t.v.); en av flere som begynte på bunnen hos Bill Belichick

 

Det er allikevel ikke en enkel stilling å inneha, og ikke er den økonomisk lukrativ heller. Som Belichick selv poengterer er det andre motiverende faktorer som bør stå fremst i rekken for den som ender opp med å ta en slik stilling. Og som også flere som har hatt slike stillinger hos Patriots trekker frem: Det er kanskje ikke økonomisk gunstig, og definitivt ikke en stilling hvor man kan forvente å jobbe få timer eller ha en behagelig hverdag, men det er en enorm læringsmulighet. I korte trekk: Man får i praksis en fotball-utdanning og et trenergrunnlag som setter en opp for senere suksess.

Dette tok MassLive.com for seg i en lengre artikkel skrevet av Kevin Duffy på slutten av fjoråret. Han snakket med en rekke kilder, inkludert både en rekke av assistenttrenerne i tillegg til Belichick selv. I artikkelen finner du svært god informasjon om hva som kreves både som assistenttrener hos New England Patriots, men også for å være en god analyserende trener uansett nivå. I tillegg – du får bli bedre kjent med hvordan utsilingen for å komme frem til riktig mann til jobben foregår! Les artikkelen her:

So you want to work for Bill Belichick? Former Patriots assistants recall intense interview process

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.