Ny design: Gjøvik Swans og Oslo Vikings

NAIF redesign avlang

I tiden som kommer vil vi i samarbeid med Stian Engen Design presentere en rekke forslag til alternativ design av hjelm og uniform for de norske lagene! Noen har nok allerede sett forslagene til ny hjelm-design, da Stian Engen har lagt ut disse i forrige uke. Uniformene er det derimot ingen som har sett ennå, og de får du altså her hos oss!

Dette er fjerde utgave i artikkelserien. Vi har tidligere presentert følgende:

I dag tar vi for oss et av de nyeste lagene i Norge, 2.divisjonslaget Gjøvik Swans, og det nest eldste; Eliteserie-laget Oslo Vikings.

Aller først i dag har vi altså Gjøvik Swans, som spilte sin første sesong noensinne i fjor. Det gjorde de bra; etter å ha vært ubeseiret i seriespillet endte de til slutt som nest best i 2.divisjon etter et finaletap for Åsane Seahawks.

Uniformsmessig så det hele slik ut for svanene ved Mjøsas bredder i 2014:

Olavs Menn vs Gjøvik Swans - ukjent fotograf Sarpsborg

Swans i gult. Foto: Olavs Menn facebook-side

Det er forøvrig verdt å nevne at de ikke er det eneste -eller første- laget i Skandinavia som bruker Swans-navnet. Odense Swans har eksistert i mange år. Mens Odense sitt navn er en konnotasjon til H.C. Andersen og hans “The Ugly Duckling“-eventyr, så er Gjøvik sitt Swans både geografisk og historisk knyttet til Mjøsas hvite svane: Skibladner.

Hvordan ser Stian Engen Design for seg Gjøvik Swans på uniformsfronten? Her har du det:

gjøvikswans_

Så er spørsmålet…hva er ditt synspunkt på Gjøvik sine drakter?

 

Oslo Vikings har vært med i norsk amerikansk fotball svært lenge. Deres historie, om den følges til kilden, henger sammen med skolelagene som oppstod i Oslo lenge før noe norsk forbund for sporten var tenkt på. I årenes løp har de hatt en del forskjellige draktdesign, og ikke minst hjelmlogoer. De senere årene har “OV” blitt fremtredende hos dem i uttrykket de vil presentere. La oss ta en kikk på hvordan det så ut i fjor:

Vikings enter Frogner

Foto: Max Emanuelson

Hva kan så Stian Engen Design bidra med her? Jo, det skal du få se – og det er heftig:

oslovikings_

Så er spørsmålet…hva er ditt synspunkt på Oslo Vikings sine drakter?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.