Vi ser på…Los Angeles Rams 2016!

Aaaah, hva hadde verden vært uten forandring? Rams fikk nok av St.Louis og flyttet tilbake til California. Nå håper de at L.A. er gladere i dem enn sist de var der, og at suksessen blir noe annet enn det den var i Anaheim på 1990-tallet, som var sist Rams befant seg i Los Angeles-området.

ORGANISASJONEN

Rams - Stan Kroenke

Stan Kroenke

 • Eier: Stan Kroenke
 • GM: Les Snead
 • Hovedtrener: Jeff Fisher

Stadion: Los Angeles Memorial Coliseum (93.607)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 7-9
 • 2014: 6-10
 • 2013: 7-9
 • 2012: 7-8-1
 • 2011: 2-14

 

PERSONELL

Coty Sensabaugh. Foto: Jonathan Dyer

Nøkkelspillere inn: DE Quinton Coples, CB Coty Sensabaugh

Nøkkelspillere ut: TE Jared Cook, DT Nick Fairley, DE Chris Long, LB James Laurinaitis, CB Janoris Jenkins, FS Rodney McLeod

En rekke viktige spillere forsvant ut fra forsvarets startoppstilling. Det er et stort spenningsmoment om de kan erstattes på en god måte allerede i år. Samtidig er det klart at laget er forynget, så over tid er det kanskje ikke et dumt grep. Quinton Coples ble hentet inn for å erstatte Chris Long, men indikasjonene så langt er at han havner bak i rekka av potensielle startere. Coty Sensabaugh kommer sikkert til å se mye spilletid på corner, men starter ikke nødvendigvis av den grunn. Han kan komme til å fylle rollen som nickel corner, slik han gjorde mye av tiden hos Tennessee Titans.

 

DRAFT 2016

Rams - Jared Goff

Jared Goff

1.runde: QB Jared Goff, Cal

4.runde: TE Tyler Higbee, Western Kentucky

4.runde: WR Pharoh Cooper, South Carolina

6.runde: TE Temarrick Hemingway, South Carolina State

6.runde: LB Josh Forrest, Kentucky

6.runde: WR Mike Thomas, Southern Mississippi

Byens nye lag fikk byens nye golden boy når Rams draftet Quarterback Jared Goff i første runde. Goff er en ekte California-gutt, inkludert på college hvor han spilte for Cal. Han var meget god for Cal, og viste egenskaper som utvilsomt gjør at han kan tenkes å lykkes i NFL over tid. Rams hadde klare behov for mottakere, så å hente inn 2 TEs og 2 WRs i draftet gir mening ut fra spillerstallen. Både Cooper og Thomas var spillere som kunne gått langt høyere i draftet, og kan vise seg å være solide valg der de ble tatt. Higbee og Hemingway er på den annen side større risikoer å ta, hvor Higbee er det også utenfor banen, mens Hemingway trenger tid til å utvikle seg på teknikk.

Karakter: B+

 

ANGREP

Rams - Todd Gurley

Todd Gurley

Rams var et opp-og-ned angrep i fjor. Eller mer korrekt; ned-og-opp. De startet svakt, men avsluttet sterkt i spesielt de fire siste kampene. Den nye offensive koordinatoren Rob Boras (som overtok i desember, og som tildels deler ansvaret med Mike Groh som har pasningsspillet som sitt spesialområde) fikk fart på angrepet, og er med videre. Det lover godt for dette laget, og det er mer relevant å se på prestasjonene under Boras enn 2015 som helhet. Laget er samtidig preget av hovedtrener Jeff Fisher, som har et sterkt fokus på løpespillet som katalysator for hva man skaper i angrep. Når vi snakker om katalysator, så er det selvsagt behagelig for Fisher at running backen han kan lene angrepet på er knallgode Todd Gurley. Så lenge han holder seg frisk vil Rams alltid ha en basis, og nå handler det om å utvikle pasningsspillet til noe bedre enn det rælet det var i fjor. Det skal ikke så mye til, men samtidig er det mye ferskt blod på QB-posisjonen…

 

Quarterbacks

Fjorårets primære starter Nick Foles ble kastet på dør, men to av backupene i form av Case Keenum og Sean Mannion er fortsatt på plass. Keenum, som satte pasningsrekorder for University of Houston i sin tid i NCAA, er en favoritt til å starte tidlig i sesongen. Det var da også Keenum som startet i slutten av fjoråret når Rams viste tegn til liv etter en heller laber start på året. Undertegnede har fulgt med på Keenum lenge, og er spent på om 2016 kan være et godt visningsvindu som sikrer ham muligheter som starter et annet sted.

For at det er et visningsvindu kan det ikke være tvil om; Jared Goff ble draftet for å starte og være fjeset til Los Angeles Rams, og vil garantert få muligheten mer enn en sesong på å bevise at lagets hjernekapasiteter på det sportslige gjorde et godt valg. Goff har svært mange gode egenskaper som spiller, og er fremtidshåpet som Los Angeles Rams ønsker å bygge mye av sin sportslige identitet på det kommende tiåret. Om det ble sånn kan vi komme tilbake til om 5-6 år; det er ingen garanti for at det går den veien – bare spør spillere som JaMarcus Russell, Ryan Leaf og Tim Couch

Mannion ble forøvrig draftet i 3.runde i fjor, så Rams har investert en del i ham også, men så tydeligvis ikke nok fra ham i rookie-året til å unngå å gå for en QB i 1.runde 2016.

Karakter: C+

 

Running backs

Den som egentlig fortjener å være fjeset Los Angeles Rams drar frem som lagets “poster boy” finnes her. Todd Gurley troppet opp i NFL rookie-sesongen sin i fjor og viste hvor skapet skal stå. Fra dag én var han fabelaktig, med 566 yards på de fire første kampene han startet. I løpet av de 13 kampene han spilte (12 av dem som starter; han var innbytter i den første kampen) ble det totalt 1.106 yards og et snitt på hele 4.8 pr. løp. Tenk deg da hvordan det kan bli om pasningsspillet vekkes til live og bidrar til å ta mer av presset av ham!

Bak Gurley finnes det flere talenter, om enn ikke av helt samme kaliber. Tre Mason er ikke bare sønn av DJ Maseo fra De La Soul, men også et stort RB-talent. Rams hadde nok håpet at han var klar etterhvert, men alvorlige problemer som potensielt kan knyttes til CTE er i ferd med å sende karrieren -og Tre Mason selv- utfor et stup som gjør at vi nok ikke ser ham igjen på fotballbanen. Benny Cunningham og Malcolm Brown fremstår dermed som mer sannsynlige innbyttere som man kan komme til å se fra tid til annen.

Fullback Zach Laskey tar også en plass her, noe Todd Gurley helt sikkert setter pris på! TE/H-back Cory Harkey kan også nevnes når vi snakker om blokkere i bakfeltet.

Karakter: A

 

Receivere

Som hos andre lag i divisjonen (hei 49ers!) er det begrenset med talent på denne posisjonen. Det mangler helt klart et par mann av høyt kaliber for å skremme motstanderne. Tavon Austin kan potensielt endre det, men den lille receiveren med det store potensialet har fortsatt noen steg å ta for å være stjernen han kan bli. Kenny Britt er trolig en annen starter på WR. Han har vært med en stund og vet hva det går i, men kunne med fordel droppet færre baller og holdt det høye snittet (18.9 yards) pr. mottak ved like. Bak Austin og Britt finner du spillere som Brian Quick, Bradley Marquez og rookiene Pharoh Cooper og Michael Thomas. Om en eller to av dem viser seg å være mer enn man forventer, så kan dette bli bra over tid.

På TE er Lance Kendricks, Cory Harkey og rookiene Tyler Higbee og kaaanskje Temmarick Hemingway mennene som kan forvente å se på banen. Kendricks er den klart mest erfarne i pasningsspillet, mens Harkey også er erfaren – men primært benyttet som blokker. Higbee har et stort talent, men en evne til å finne trøbbel og småskader.

Karakter: C

 

Offensiv linje

Denne linja er foreløpig umoden, men med muligheter til å være en klar styrke. På venstresiden er det tidligere 1.runde-valget Greg Robinson på Tackle, og Cody Wichmann å finne på Guard. På høyresiden er Rodger Saffold på Tackle med Jamon Brown på Guard. Center bekles av Tim Barnes. Vi tipper riktignok at Rob Havenstein tar tilbake RT-posisjonen han håndterte ypperlig i rookie-sesongen i fjor, men Rams har samtidig en forkjærlighet for veteranen Saffold. Man skulle tro dette var luksusproblemer, og på et vis er det jo det: Man har flere som holder nivå som startere i NFL. Problemet er bare at det mangler det lille ekstra som drar dette opp fra startere til gode startere. Robinson har briljante forutsetninger, men gjør like mange blemmer som store spill. Saffold har skadeutfordringer.

De fremste håpene her er gjerne Brown og Havenstein, som begge var virkelig lovende i fjor. Eric Kush og Garrett Reynolds er de fremste innbytterne, og kan spille respektiv Center og Guard på en habil måte.

Karakter: B-

 

FORSVAR

Rams - Aaron Donald

Aaron Donald

Mens angrepet gikk fra dårlig til ganske greit utover i 2015-sesongen, så gikk forsvaret litt motsatt vei. Etterhvert som skader utfordret starterlista til koordinator Gregg Williams, en gammel ringrev med en del interessant historikk knyttet til seg, så ble det rett og slett for svakt talentmessig til å dominere. Innen sesongslutt var man i nedre sjikt av NFL-forsvarene i flere viktige statistikker. Det er endringer her fra i fjor. Om det er til det bedre eller verre gjenstår å se; flere toneangivende spillere har forsvunnet ut. Det betyr samtidig at nye krefter får sjansen, men om de utnytter dem gjenstår å se. Om trenerstaben utnytter spillerstallen godt i år gjenstår også å se – vi var ikke overbevist av det i fjor.

 

Defensiv linje

Når vi snakker om talent og dette laget, så skal vi ihvertfall nevne defensiv linje. Her finner du det som kanskje er ligaens aller beste DT, Aaron Donald. Han håndterer det meste på en ypperlig måte, og er bunnsolid både mot pasninger og løpespill. 63 taklinger og 11 sacks ble det i fjor. Hvis Rams kan utnytte at han pådrar seg 2 blokkere pr. spill, så har de en taktisk fordel av dimensjoner. De var ikke så flinke til å utnytte det i fjor.

Robert Quinn ble skadet et stykke ut i 2015-sesongen, men hadde 2 og en halv solide sesonger før den tid. Om han kan plukke opp tråden, så lover dette svært godt for Rams. Chris Long er ikke lenger på den andre DE-posisjonen. Forventningen er at William Hayes fyller de skoene. Hayes er litt som Donald er på innsiden; en solid spiller som kan gjøre det meste bra. Se ikke vekk fra at han fyller Long sine sko på en god måte.

Til slutt blant forventede startere har vi mannen ved siden av Aaron Donald på innsiden: Michael Brockers. Også han har gode kvaliteter å bidra med, om enn ikke av samme kaliber som Donald. Ellers finner du innbyttere som Cam Thomas og Dominique Easley på DT, samt Eugene Sims og Ethan Westbrooks på DE. Nykommeren Quinton Coples skal heller ikke glemmes. Det er lite å utsette på denne enheten (kanskje dybde, det skal sies), men Rams må få mer ut av dem og hele forsvaret i år.

Karakter: A+

 

Linebackere

James Laurinaitis er vekke fra MLB for første gang på 7 år, og Alec Ogletree tar steget inn på den plassen. Ogletree var ute med skade 12 av 16 kamper i fjor. Om han ikke brekker ankelen igjen, så skal han nok kunne takle den posisjonen bra. Han har alle fysiske forutsetninger for å lykkes, og bringe en ungdommelig energi til posisjonen. Ikke at 29 år gamle Laurinaitis var klar for å bli pensjonist, men det er nok et greit grep fra et Rams som ønsker å bli yngre og rigge seg for å være et sluttspills-lag av høyt kaliber om 2, 3, 4 år.

Mark Barron er også å finne her, og holder bra kvalitet selv om han har tatt steget fra safety til LB. Mange safetyer med litt vekt gjør gjerne det, og bringer med seg hurtighet og svært gode atletiske evner. Det gjelder også Barron. Vi skal legge til at grensen mellom S og LB er flytende, spesielt i en tid hvor angrepene ofte består av spread i en eller annen form.

Sistemann som trolig starter som LB i dette 4-3 (/4-2-5) forsvaret er nok Akeem Ayers, en veteran som riktignok har vunnet Super Bowl, men som er det svakeste leddet i denne rekka.

På utsiden er Cameron Lynch og Bryce Gunnar Hager greie backups. Sistnevnte kan også spille MLB, og kan komme til å synes der i løpet av året om Ogletree skulle gå ut med skade eller trenge en pustepause. Rookie Josh Forrest er også aktuell på innsiden.

Karakter: B

 

Defensive Backs

Dette kan fort vise seg å være forsvarets svakhet. Vi vil påstå at Janoris Jenkins og Rodney McLeod var to av secondaryens tre beste spillere i 2015 – og de to spiller begge for andre lag i år. Trumaine Johnson var på nivå med dem og vel så det på den ene corneren, og han er tilbake. Med 7 interceptions i fjor beviste han at om man kaster hans vei kan det ende med mottak av “feil” mann – vi ser ikke vekk fra at en del QBs vil foretrekke å kaste vekk fra Johnson. Samtidig vil Johnson bli satt opp mot motstandernes beste receivere, så det kan fort bli noen viktige spill på ham okke som.

Den andre corner-posisjonen blir det kamp om. E.J. Gaines var en tidlig favoritt, men det spørs om ikke Coty Sensabaugh og Lamarcus Joyner får muligheten før ham. Gaines var bra for noen år siden, men har slitt med skader. Sensabaugh viste at han er bra som nickel corner mens han var hos Titans, så nykommeren kan bli prioritert der også hos Rams. Joyner spilte mye i fjor, og syntes på flere statistikker. Han kan fort bli starteren i år.

Safety da? Maurice Alexander tar ganske sikkert den ene plassen. Den andre kan ende opp hos en spiller som Cody Davis eller Jordan Lomax. T.J. McDonald kan også komme til å vise igjen. De er nok alle noen steg ned fra Rodney McLeod.

Karakter: C

 

SPECIAL TEAMS

Johnny Hekker. Foto: Kirby Lee

Kicker Greg Zuerlein vil bli utfordret om plassen etter at han var begredelig på field goals i fjor. Rookie Taylor Bertolet er mannen Rams har hentet inn for å konkurrer om kicker-plassen. Foreløpig ser det ut som om Zuerlein beholder plassen.

På punter finner du mannen som hever denne lagenheten betraktelig. Johnny Hekker hadde en superb sesong i fjor, ble valgt til Pro Bowl, og er blant NFLs beste på sin posisjon.

Returløp er et område hvor Rams har en farlig spiller i Tavon Austin på punt returer, og Benny Cunningham er heller ikke å forakte. Sistnevnte finner du på kickoff retur. Alt i alt er Rams ganske gode på special teams.

Karakter: B

 

VÅR VURDERING

Rams - Mark Barron

Mark Barron

Dette laget har sine klare ankepunkter, men samtidig også flere enere. Det hadde vært en fordel om det var flere av dem, og om de var litt mer spredt på posisjoner. Særlig pasningsspillet er en bekymring. Det kan endre seg om Jared Goff holder nivået fra tidlig i karrieren. Case Keenum er en personlig favoritt, men det er ikke til å komme unna at han kanskje ikke er helt i toppen av ligaen. Rams har et forsvar som med bedre bruk av spillerne kan hevde seg. Samtidig er det noen svakheter og særlig usikkerhetsmomenter med de mange viktige starterne som har forlatt laget før årets sesong. Det er ikke gitt at Los Angeles Rams gjør det bedre enn St. Louis Rams.

Plassering: 3.plass i NFC West med 6-10

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Sesongen er her, og det er et par uker eller så siden vi publiserte denne saken. Her er de viktigste endringene hos Los Angeles Rams i det tidsrommet:

 • RB: FB Zach Laskey er på injured reserve.
 • DL: Quinton Coples ble kuttet. Ellers er alt som forutsagt.
 • DB: T.J. McDonald sikret safety-plassen ved siden av Maurice Alexander.
 • Special Teams: Greg Zuerlein endte opp med å beholde kicker-plassen.

Nyttige linker:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.