Super Bowl 50 – vi ser på oddsmarkedet

30 av 32 lag i NFL er nå ferdig med en fjerdedel av grunnspillet. Noen har sett ut som fremtidige mestere, mens andre langt på vei har ødelagt sjansene sine til å vinne Super Bowl 50. I denne artikkelen tar vi en kikk på hvordan sesongstarten har påvirket oddsmarkedet.

Favorittene
Favorittstempelet deles, ikke overraskende, av Green Bay Packers og New England Patriots. Aaron Rodgers har sett ut som ligaens beste spiller, og det er vanskelig å se hvem som skal kunne stoppe Packers-angrepet. Forsvaret deres har også sett mer enn brukbart ut. Patriots startet sesongen med tre overbevisende seiere, før de fikk hvile i uke 4. Normalt sett er det ingen fordel å ha hvileuka så tidlig i sesongen, så det blir spennende å se hvordan Bill Belichicks gutter takler slitasjen og skadene som er nødt til å komme i løpet av året. Både Green Bay og New England kan spilles til 5 i odds.

Bilde 05 - Rodgers Packers

Kan Aaron Rodgers lede Green Bay Packers til en ny Super Bowl-seier?

 

På tredjeplass på lista finner vi Seattle Seahawks til 8 i odds. Etter å ha startet med to strake tap, har Seahawks omsider begynt å vinne kamper. Med Kam Chancellor på plass har forsvaret deres begynt å se ut som det Seahawks-forsvaret vi kjenner fra de siste årene. Når de får angrepsspillet med Wilson, Lynch og Jimmy Graham ordentlig i gang, blir de skumle i år også.

Utfordrerne
Denver Broncos har spilt ned oddsen sin fra 15 til 12 siden sesongen startet. Den offensive linjen har ikke gjort jobben sin i det hele tatt, løpespillet til Gary Kubiak har ikke fungert, og Peyton Manning ser eldre ut enn noensinne. Forsvaret deres har imidlertid sett så utrolig bra ut at laget fra «Mile High» har god grunn til å være optimistisk for resten av sesongen.

Hakk i hæl finner vi Cincinnati Bengals (15 i odds), som også står med fire seiere på fire kamper. Angrepet deres, anført av Andy Dalton, har sett meget bra ut, og er hos FootballOutsiders rangert som det fjerde beste i ligaen, kun slått av Arizona Cardinals.

Videre nedover på listen finner vi nevnte Cardinals (15), Falcons (21) og Indianapolis Colts (21). Sistnevnte ble sett på som en sterk kandidat til å vinne Super Bowl 50, men har foreløpig skuffet stort og står med 2-2 etter fire lite overbevisende kamper. Deretter følger Carolina Panthers (31), som mye takket være superatleten Cam Newton har vunnet fire av fire kamper i år.

NFC East
Nå er det på tide å snakke om NFC East. Vi starter med Philadelphia Eagles. De har tapt tre av fire kamper (0-2 innbyrdes i divisjonen), de har sett ut som et brukbart lag i maks 20 minutter per kamp, de har en offensiv linje som ikke ligner grisen, og lokale fans og medier uttrykker sterk misnøye med hovedtrener Chip Kelly og «ekstrem oppussing»-prosjektet han prøver å styre laget gjennom. Likevel holder oddsmarkedet dem som den største favoritten til å vinne NFC East (3,25 i odds), og oddsen på at de vinner Super Bowl 50 ligger såpass lavt som 34. Det skyldes nok i stor grad det uforløste potensialet som ligger i laget – man antar at dersom det først begynner å klikke, har de et veldig spennende lag som kan slå hvem som helst. I tillegg har forsvaret deres sett temmelig bra ut.

Rett bak Eagles finner vi New York Giants og Dallas Cowboys, begge til 41 i odds. Giants har foreløpig sett ganske bra ut, og kan delvis skylde på dårlig «clock management» for at de ikke står med 4-0 i stedet for 2-2. Dallas Cowboys på sin side mangler både Tony Romo og Dez Bryant, og kommende søndag møter de et uthvilt Patriots-lag hjemme på Jerry World – alt ligger dermed til rette for at de skal falle ned til 2-3 etter fem kamper.

Eagles_v_cowboys_2007

Både Eagles og Cowboys var sett på som sterke Super Bowl-kandidater før sesongen startet, men begge har skuffet stort

Divisjonens største underdog er Washington Redskins, som så langt i sesongen har sett overraskende bra ut. Redskins skal i utgangspunktet ikke være gode nok til å kunne kjempe om hverken divisjonsseier eller Wild Card-plass, men årets NFC East er så uforutsigbar at jeg ikke tør å avskrive dem. Har du troen på Kirk Cousins og kompani, får du dem til hele 126 i odds.

Vi kommer for øvrig til å publisere en lengre artikkel om tilstanden i NFC East i løpet av morgendagen.

Øvrige interessante lag
I samme sjiktet som Eagles, Giants og Cowboys finner vi AFC North-lagene Pittsburgh Steelers (2-2) og Baltimore Ravens (1-3), begge til 41 i odds. Dette er to lag som aldri kan avskrives, men i år skal de få slite med å holde følge med divisjonsrivalen fra Cincinnati. Forvent likevel at både Steelers og Ravens vil være med i kampen om de to Wild Card-plassene til AFC.

Lengre ned på listen finner vi, naturlig nok, lag som ikke har sett særlig gode ut i år. At lag som Browns (301), Buccaneers (401) og Jaguars (501) har høy odds overrasker nok ingen, men det er mange andre lag som har levert langt under forventning. Blant disse kan vi nevne Miami Dolphins (151), New Orleans Saints (151) og Houston Texans (251). Alle disse lagene ble foran sesongen nevnt som mulige ufordrere til å nå langt i sluttspillet, men etter fire kamper virker det urealistisk at noen av dem i det hele tatt skal klare å kvalifisere seg dit.

Dec 23, 2012; Houston, TX, USA; Houston Texans defensive end J.J. Watt (99) is introduced before a game against the Minnesota Vikings at Reliant Stadium. Mandatory Credit: Brett Davis-USA TODAY Sports

Det blir nok ingen Super Bowl-ring på J.J. Watt og Houston Texans i år

Til sist vil vi nevne spesialtilfellet San Francisco 49ers, som i mars kunne spilles så lavt som 29 i odds. Oddsen har nå steget helt opp til 301. Vi anbefaler at du holder deg langt unna.

Vinnerodds for Super Bowl 50 (per 7. oktober 2015)
Green Bay Packers 5 (ned fra 8,5 fra sesongstart)
New England Patriots 5 (ned fra 9)

Seattle Seahawks 8 (opp fra 6)
Denver Broncos 12 (ned fra 15)
Cincinnati Bengals 15 (ned fra 41)
Arizona Cardinals 19 (ned fra 34)

Atlanta Falcons 21 (ned fra 51)
Indianapolis Colts 21 (opp fra 11)

Carolina Panthers 34 (ned fra 61)
Philadelphia Eagles 34 (opp fra 17)

New York Giants 41 (ned fra 51)
Dallas Cowboys 41 (opp fra 21)
Pittsburgh Steelers 41 (opp fra 29)
Buffalo Bills 41 (ned fra 51)
Baltimore Ravens 41 (opp fra 26)

San Diego Chargers 51 (opp fra 41)
New York Jets 51 (ned fra 101)
Minnesota Vikings 51 (uendret)

Kansas City Chiefs 67 (opp fra 41)

St. Louis Rams 101 (opp fra 51)

Washington Redskins 126 (ned fra 201)

Miami Dolphins 151 (opp fra 30)
New Orleans Saints 151 (opp fra 41)

Oakland Raiders 176 (ned fra 251)

Tennessee Titans 201 (ned fra 251)
Detroit Lions 201 (opp fra 41)

Houston Texans 251 (opp fra 67)

San Francisco 49ers 301 (opp fra 81)
Chicago Bears 301 (opp fra 101)
Cleveland Browns 301 (opp fra 151)

Tampa Bay Buccaneers 401 (opp fra 201)

Jacksonville Jaguars 501 (opp fra 251)

Oddsen er hentet fra forskjellige bookmakere. En fullstendig liste finnes på Oddschecker.com.

Våre tidligere oppdateringer fra oddsmarkedet

September 2015 (før sesongstart)
Juni 2015
Mars 2015
Februar 2015

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.