NFL Draft Prospekt: Todd Gurley

ToddGurley

Vår serie om talentene fra college som skal draftes til NFL siste helgen i april fortsetter, og her skal vi se på Todd Gurley, den i følge mange antatt beste running back i årets draftklasse.

Georgia-produktet var etter konsensus den soleklart beste på sin posisjon i årets klasse, men etter at han røk korsbåndet forrige november har enkelte begynt å tvile, naturlig nok. Imidlertid sier rapportene at rehabiliteringen går helt etter planen, og at han etter alt å dømme blir å finne på banen kommende sesong.

Det ble også spekulert i om han ville returnere til Georgia for en sesong til på college, men han som flere andre juniors erklærte seg altså klar for draften.

Kan Gurley bli den første running back til å bli valgt i første runde siden 2012?

Styrker

Gurley er en stor og fysisk back, som ikke er redd for å løpe inn mellom forsvarets tackle’s. Han har styrken til å løpe gjennom arm-taklinger, samtidig som han har farten til å løpe fra corner’s og gå hele veien på alle plays. For en stor, sterk spiller har han meget bra atletiske ferdigheter, en skremmende “jump-cut”/sideveis bevegelse med påfølgende akselerasjon.

I tillegg er han smart, tålmodig og lar blokkene utvikle seg, samtidig som han har øyne til å se nye hull åpne seg. Han har også gode nok hender til å være effektiv når han blir bedt om å ta i mot pasninger, og er sikker med ballen i hendene. Gurley har kun 3 fumbles på 510 berøringer. Tålmodighet,blikk og balanse kan ses i filmen her:

5875936579026962_4629d3bd6a955f96027cc0821718f3b90294b75ad56713f43dd3a015dd879a98_large

i tillegg kan han brukes til dette:

toddgurleythrow

 

Svakheter

I tillegg til korsbåndsskaden han er på vei tilbake fra, mistet han 3 kamper i 2013 med en ankelskade. Dette har ført til spørsmål om han evner å holde seg skadefri. Hos Georgia ble han ikke bedt om å blokke mye, og når han gjorde det var han villig, men ikke imponerende. Ellers har ikke Todd Gurley noen åpenbare svakheter, hvilket er grunnen til at han verdsettes så høyt.

Oppsummering

Det store spørsmålet er i hvilken form han kommer tilbake etter ACL-skaden. Dette har gjort at noen lag og speidere er skeptiske til å ta han høyt i draften, men alle husker hvilken sesong Adrian Peterson hadde når han kom tilbake fra samme skade. På film ser Gurley ut som en krysning av nettopp Peterson og Marshaw Lynch i undertegnedes øyne. Det er ikke dermed sagt at han blir like god som noen av de, men hans stil minner påfallende om disse elitespillerne. Det blir sagt at Gurley har potensiale til å bli en av ligaens topp 5 running backs, noe undertegnede støtter etter å ha sett han.

 

Hvilke av lagene kan tenkes å velge Gurley i første runde? Samtlige lag i ligaen har alltid behov for hjelp på denne posisjonen,og har for vane å hente dette, men til hvilken pris? De aller fleste analytikere har han inne på topp 32 i sine rankinger av draftens beste spillere, men hvor høyt blir han tatt når draften har en særdeles god dybde på akkurat denne posisjonen?

Av lag som trenger umiddelbar hjelp på denne posisjonen velger Buccaneers, Titans, Jets og Falcons for høyt (i tillegg til å ha større behov andre steder). Høyaktuelle lag i mine øyne er på nedre halvdel, med Texans på 16, Chargers på 17, Lions på 23, Cardinals på 24, Ravens på 26 og Colts på 29.

Skulle Gurley falle ut av første runde er han ett kupp for laget som måtte få han. Her blir det uhyre spennende å se hvordan laget vurderer viktigheten av en stjerne på denne posisjonen på den ene siden, opp mot muligheten for å plugge igjen hull i forsvar eller foran egen quarterback eller andre posisjoner. Draften kan ikke komme fort nok nå!

 

Twitter: @JesperHagen

 

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.