I morgen smeller det i Sverige: Damenes SM-finale

Vi har i et tidligere innlegg sett på damefotballen i Sverige, og nå står altså finalehelgen i den svenske dameserien for tur. Semifinalene ble spilt forrige helg, der Stockholm Mean Machines vant som forventet 29 – 0 over Västerås Roedeers. Mean Machines er altså fortsatt ubeseiret gjennom fire år med seriespill i Sverige.

Den andre semifinalen mellom var langt mer spennende. Her spilte Arlanda Jets, som har vært i SM-finale de tre siste årene, mot Örebro Black Knights, som lå som nr. to på tabellen før sluttspillet, med et tap og en uavgjort. Jets ledet med 7 – 13 til pause, men Black Knights kom sterkt tilbake i andre halvperiode og stillingen ble til slutt 20 – 13 i favør Black Knights. At Örebrolaget tar seg til finale har vakt interesse hos lokale medier, utfyllende saker om semifinalekampen og veien videre finner du her her og herAftonbladet har også fått med seg at finalen spilles denne helgen; det er gøy å se at (dame)fotball får innpass i en av de største avisene i Sverige.

Det er også artig å se at det reklameres for finalen, også utenfor fotballmiljøet. Her har vi i Norge noe å strekke oss etter!

reklame

Foto lånt fra Mean Machines

reklame2

Foto lånt fra Mean Machines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damene fra Mean Machines har også laget en liten promo-video før finalen som er verdt en titt:

Hva tror vi så om utfallet av kampen? Det hadde utvilsomt vært morsomt med et troneskifte i svensk damefotball, men det skjer nok ikke i år heller. Mean Machines slo Örebro 41 – 6 i seriespillet tidligere i år, så vi tipper at de fremdeles er ett hakk for store for Örebro. Men det gjenstår å se, i fotball kan alt skje! Til deg som ikke tar turen til Stockholm i helgen streames finalen, du finner link her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.