Dommerspalten 31. mars 2016

Intentional grounding! Eller forsettelig bortkasting som det heter på norsk. Et regelbrudd som dukker opp nå og da. Det klassiske tilfellet er når en quarterback som holder på å bli taklet kaster ballen framover og i bakken for at det skal bli en ufullstendig pasning istedenfor en sack.

Fordelen med at det blir en ufullstendig pasning er de får starte neste spill på samme sted som forrige spill, mens hvis man blir sacket taper man jo yards.

Mange har en “feeling” for når det er et regelbrudd eller ikke, men det er mange elementer som spiller inn. På banen må to, og noen ganger tre, dommere kommunisere sammen for å avgjøre om det var et regelbrudd eller ikke.

I dag skal dere lesere få prøve dere på noen spørsmål, og avgjøre om det er regelbrudd eller ikke. På de fleste spørsmålene er det linket til en Youtube-video med et spill du skal vurdere. Svarene, og en gjennomgang av regelen, kommer neste gang.

Quiz 1

QBen får ballen i en shotgun-formasjon mens han står i sin egen målsone. QBen beveger seg lite sidelengs, og etter en stund blir han truet av en defensiv linjemann. Like før det er kontakt mellom dem kaster QBen ballen langt nedover og midt på banen. Der er det kun en defensiv spiller.
Regelbrudd eller ikke?

 

Quiz 2

Quiz 3

Quiz 4

Quiz 5

Én kommentar

Legg inn en kommentar