Dommerspalten 17. november 2016

Denne gang skal du igjen ta en avgjørelse på et par klipp (“What’s your call?”).
Deretter litt om årets dommerpriser som har blitt delt ut, og til slutt et klipp om hva som blir tema neste gang.

What’s your call 1?

Ufullstendig pasning, eller godkjent mottak og potensiell fommel kan være tøffe avgjørelser å ta på kort tid for en dommer. Hva mener du om denne situasjonen?

 

What’s your call 2?

Igjen, ufullstendig pasning, eller godkjent mottak?

 

Dommerpriser

Helga 5.-6. november ble det avholdt en trener/dommer-samling i Trondheim, med blant annet bankett og utdeling av priser på lørdagskvelden. Blant annet 3 dommerpriser.
Man kan godt si at endelig er en slik markering ved sesongavslutningen på plass.
Følgende dommerpriser ble delt ut: Årets eliteseriedommer, årets breddedommer og årets dommerkollega. De verdige vinnerne ble:

  • Årets eliteseriedommer: Øyvind Løken.
    • Som mangeårig spiller og dommer er det få i fotball-Norge som ikke vet hvem han er. Og som en av de to norske dommerne med absolutt flest internasjonale dommeroppdrag opp gjennom årene, og blant annet VM-finalen for U19 i sommer, var det nok ikke veldig vanskelig å finne hvem som var den soleklare kandidaten til årets eliteseriedommer!
  • Årets breddedommer: Agon Mazrekaj.
    • Selv om vi gjerne skulle sett at flere dommere tok steget opp fra nybegynnernivå til mellomnivå, så har det de siste årene kommet til en god del svært lovende dommertalenter. Flere av disse har på kort tid fått dømt på alle nivåer i Norge, og også gjort det meget bra. For denne prisen var det mange svært gode kandidater å velge mellom. At det ble Agon som trakk det lengste strået vitner om den innsats og dedikasjon han har gjort.
  • Årets dommerkollega: Stefan Oud.
    • Alle som har dømt med Stefan vil automatisk forstå hvorfor han får en slik pris, selv om man ikke vet de nøyaktige kriteriene. Stefan er den alle vil dømme med. De nye fordi han tar seg av dem og hjelper dem på en eksemplarisk måte, og skaper et godt miljø og en trygghet de trenger. De erfarne med sin profesjonalitet og sitt fokus som smitter over på andre. Og dette ikke bare til dommerkollegaer, men også til spillere og trenere.
Neste gang: Onside-spark

Følgende situasjon har nok de fleste fått med seg fra NFL for noen uker siden:

Et onside-spark brukes noen ganger hvis situasjonen krever det.
Neste gang er det en gjennomgang av regler forbundet med disse spillene som tas opp.

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.