Damefotballen holder koken!

Det er Kvinnedagen, så la oss begynne med et blikk på hvordan det går med damefotballen her i Norge. Med tidenes første seriespill planlagt for høsten, er mange av lagene godt i gang med forberedelsene til det. I tillegg har en rekke spillere nylig vært utenlands for å forbedre kvaliteten på spillet sitt – så her satses det!

Vi begynner i Fredrikstad, hvor Fredrikstad Queens holder til. De har fått god publisitet i Fredriksstad Blad, som har laget denne TV-reportasjen fra en Queens-trening. Der går Queens offensivt ut med målsetningen for årets sesong: “Vi skal vinne!”

Vi tar turen videre til Haugesund, hvor Haugesund Hurricanes er navnet på laget uansett om det er kvinner eller menn som utgjør majoriteten av spillerne på banen. De fikk nylig en helside i avisen Karmøynytt hvor en litt original tittel tar utgangspunkt i ildsjelen Nancy Vikra og hennes fantastiske engasjement for sporten:

Karmøynytt - Nancy er gal - etter amerikansk fotball

Du finner hele artikkelen i godt lesbar stand hos Karmøynytt. Bla deg frem til side 19 her.

Hva så med de som har vært en tur i utlandet? Hele 8 norske utøvere tok turen til arrangementet Women’s World Football Games II. Det er USA Football som står bak som organisator, og det hele gikk av stabelen i Tampa, Florida. Der samlet spillere fra et tosifret antall land seg for å dele erfaringer og ikke minst lære fra meget kompetente trenerkrefter.

Både Vålerenga Trolls og -særlig- Kristiansand Gladiators har rapportert fra arrangementet. La oss begynne med Trolls:

Når det gjelder Gladiators, så er særlig facebook-siden til damelaget deres stappfull av bilder og innhold fra denne turen, og det anbefaler vi alle å ta en kikk på! Du finner facebook-siden Kristiansand Gladiators Damer her!

Vi gjør ellers oppmerksom på at vi kommer tilbake til Women’s World Football Games II i et eget innlegg i kveld, og ønsker alle en fortsatt god 8.mars!

Én kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.